Man odlade cannabis i garderob – tänkte sälja till kompisar

Tingsrätten dömde mannen för att bland annat ha haft en cannabisodling i garderoben. Domen överklagades. Men nu har den högre instansen fastställt domslutet med en påföljd på fem månaders fängelse.

ANNONS
|

På onsdagen meddelades den högre instansens domslut, och i detta står det ”Hovrätten gör inga andra bedömningar än tingsrätten när det gäller straffvärdet och val av påföljd. Tingsrättens dom ska därför fastställas.”

Händelserna som Lerumsbon döms för inträffade våren och sommaren 2022. Först ertappades han med att köra bil trots att han var narkotikapåverkad, och i bilen hittade polisen 4,56 gram heroin. Vid en husrannsakan hittades ännu mer droger, i lägenheten i Lerums kommun fanns 37 gram cannabis som Lerumsbon hade odlat. I en resegarderob hittade också fyra cannabisplantor, speciallampa, fläkt och fuktfilter. Han hade därutöver 0,67 gram amfetamin och 35 tabletter narkotikaklassat läkemedel i bostaden.

ANNONS

Ville sälja cannabis

I polisförhör förklarar 40-åringen att han erkänner brott.

När polisen frågade: Vad var din tanke med att framställa narkotika?

Svarade han: ”Jag känner två kompisar som röker mycket och min tanke var att sälja det till dom för att driva in skulder.”

Lerumsbon har även vid ett annat tillfälle kört bil trots att han saknade körkort och dessutom gjort det narkotikapåverkad.

Alingsås tingsrätt och nu även hovrätten dömer honom för narkotikabrott, två fall av ringa narkotikabrott, två fall av rattfylleri och grov olovlig körning. Samtliga brott har begåtts i Lerums kommun.

Det var inte första gången mannen var i klammeri med rättvisan, han har dömts vid flera tillfällen tidigare och de här brotten har begåtts under tiden han hade skyddstillsyn efter annan brottslighet.

LÄS MER:Rånarna riktade pistol mot Lerumsbon – nu ska de avtjäna fängelsestraff

LÄS MER:Kvinna stal parfym i Solkatten – döms till fängelse: ”Jag ville lukta gott”

LÄS MER:Spaningen i Floda ledde till att pengakurirerna dömdes till fängelse

ANNONS