Kvinna stal parfym i Solkatten – döms till fängelse: ”Jag ville lukta gott”

En kvinna i 60-årsåldern döms till fängelse efter att ha stulit varor från två butiker i Solkatten i Lerum tidigare i år. Bland annat stal hon parfym.
– Jag ville lukta gott och jag hade inte råd att betala för dem, säger kvinnan i förhör.

ANNONS

Det var den 27 februari i år som en kvinna i 60-årsåldern, hemmahörande i Göteborg, blev tagen på bar gärning när hon stal parfym i en butik i köpcentrumet Solkatten, Lerum. Nu dömer Alingsås tingsrätt kvinnan till två månaders fängelse.

Personalen vid parfymbutiken såg kvinnan stoppa ner en parfymflaska i fickan, och sedan en till. Innan dess hade de sett henne pilla bort larmen på flaskorna, berättar personalen i förhör.

När kvinnan sedan lämnade butiken blev hon konfronterad av personalen.

I polisförhör får kvinnan en fråga om varför hon stal parfymflaskorna. Hon svarar då:

– Jag ville lukta gott och jag hade inte råd att betala för dem.

ANNONS

Har stulit flera gånger tidigare

Kvinnan gjorde inga större ansträngningar för att dölja sitt brott, av förundersökningen att döma. Hon erkände parfymstölden direkt och innan polisen hann söka igenom hennes väska medgav hon att hon också hade stulit varor från bokhandeln intill.

– Jag tog ett pennfodral samt ett flertal pennor. Jag tog även två olika limtuber, samt en kartong med pennor. Jag la alla saker i min väska som jag hade med mig. Jag kommer inte riktigt ihåg, jag är glömsk, säger hon i förhör.

Kvinnan stal för drygt 1 000 kronor på bokhandeln och för drygt 3 000 kronor i parfymbutiken, det framgår av polisens utredning.

Kvinnan har vidare en ”omfattande förekomst i belastningsregistret” när det gäller stölder, enligt domen. Hon dömdes senast i fjol för stöld och försök till stöld, då till skyddstillsyn och samhällstjänst.

Fängelse kan inte undvikas

På grund av sin brottshistorik döms kvinnan nu till fängelse (i två månader?), för brotten ringa stöld och stöld.

”På grund av hennes upprepade återfall bedömer tingsrätten att det inte finns något utrymme att döma henne till en frivårdande påföljd. Hennes upprepade återfall, nu under övervakning, föranleder därtill tingsrätten att bestämma påföljden till två månaders fängelse”, heter det i domen.

LÄS MER:Smugglade hundratals kilo knark – döms till fängelse

LÄS MER:Butik i toppläge blir konstgalleri i sommar

LÄS MER:Tjejerna sålde teckningar och skänkte pengarna till Ukraina

ANNONS