Glädjerop på förskolan – Pippi Långstrump kom på besök

Det blev en glädjens avslutning för fem- och sexåringarna på Björboholms kooperativa förskola när Pippi Långstrump kom på besök med Lilla gubben, Prussiluskan, Kling och Klang.
– De var överlyckliga, säger Maria Salerno, styrelsemedlem i kooperativet.

ANNONS
|

Barn och föräldrar fick sig en rejäl överraskning när de kom till sommaravslutningen på Björboholms kooperativa förskola i veckan, det berättar Maria Salerno, styrelsemedlem i föräldrakooperativet.

Där fanns en livs levande häst med Pippi Långstrump uppå.

– Personalen ansträngde sig så otroligt mycket. Det var inga som visste innan, inga föräldrar och barn visste hur det skulle se ut eller att det skulle vara häst och utklädnad, det var bara vi i styrelsen. Så det var en överraskning för alla, säger Maria Salerno.

Spunk blev pizza på förskola i Björboholm

Även Kling och Klang, Pippis pappa Kapten Efraim Långstrump tillika Prussiluskan (skolans rektor) var på plats. Egentligen var det just förskolans personal som hade klätt ut sig.

ANNONS

– Barnen hade lite koll på att det skulle vara Pippitema men kanske inte så här stort. De var inte beredda på att det skulle komma en häst, och att alla skulle komma utklädda hade ingen räknat med. Så de var ju överlyckliga alla barnen, säger Maria Salerno.

Några av barnen hade tillagat Spunk (det mystiska ordet som Pippi hittat på i en av Astrid Lindgrens berättelser).

– De gjorde Spunk som var pizza. Så gjorde de jordgubbstårta. Vissa år har man haft tacobuffé, men nu var det spunk som var pizza som en grupp barn gjorde innan, säger Maria Salerno.

Pippi förmedlar viktigt budskap

Björboholms kooperativa förskola sticker ut med att ha egna höns och ett eget växthus. Här går barn från Gråbo, Björboholm, Sjövik och Ale.

Varför just Pippitema?

– Pedagogerna hade ju pratat ihop sig om vad de skulle satsa på och då landade de i pippi och allt hon står för. Hon står för att man ska våga vara den man är, svarar Maria Salerno.

LÄS MER:Här kan det bli nya kolonilotter i Lerums kommun

LÄS MER:Nu avslutas första etappen av renoveringen på Nääs slott

LÄS MER:Lerums kommun stoppar inköp med kopplingar till Ryssland och Belarus

ANNONS