Centralt kafé i Gråbo ute till försäljning: ”En samlingsplats”

Kafélokalen på Mjörnbotorget i Gråbo står nu tom. Tidigare har Lailas konditori och lunchkafé huserat i lokalerna men det senaste året är det 25:ans kafé som serverat fika till Gråboborna. Nu har dock ägarna beslutat för att sälja fiket. ”Vi har tyvärr beslutat att sälja verksamheten och den ligger ute på annons hos mäklare.” skriver de i sina sociala kanaler.

ANNONS
|

Det är på grund av ändrade familjeförhållanden ägaren till 25:ans kafé i Gråbo nu beslutat sig för att stänga igen. Enligt Hakan Demir, fastighetsmäklare med inriktning kommersiella fastigheter på H mäklare, söker fastighetsägaren nu en driven företagare som vill höja Gråbo centrum.

– Kaféet har funnits ganska länge men den nuvarande ägaren har inte drivit det så länge. Nu letar vi efter någon som kan höja torget med en bra verksamhet. Det är det vi strävar efter, säger Hakan Demir.

Hakan Demir, fastighetsmäklare med inriktning kommersiella fastigheter, hos byrån H Mäklare.
Hakan Demir, fastighetsmäklare med inriktning kommersiella fastigheter, hos byrån H Mäklare. Bild: H Mäklare

Möjligheterna är många menar Hakan. Torget i Gråbo är en bra samlingsplats och det finns möjlighet att utveckla kaféverksamheten. Samtidigt finns det inget närliggande kafé:

ANNONS

– Så länge det inte är en konkurrerande verksamhet är det okej enligt fastighetsägaren. Det ska komplettera utbudet som redan finns. Vi vill att Gråbo ska överleva! Det kan vara restaurang, kafé eller något annat. Gärna mångfald och något lite roligare.

Hur har intresset för lokalen varit?

– Vi har haft intressenter och ganska många som har hört av sig men det har inte lett till försäljning.

"En vardagslyx”

Affären är en så kallad inkråmsöverlåtelse vilket innebär att både konceptet och inventarier ingår i köpet. Utgångspriset är satt till 300 000 kronor.

– Rimligheten i den summan går att diskutera men det är ett utgångspris och vi väntar på bud. Sedan vet vi att marknaden inte är så stabil som den var förut, säger Hakan Demir.

Hur ser förutsättningarna ut att bedriva verksamhet i Gråbo?

– Det finns absolut förutsättningar. Så länge det finns människor finns det köpkraft. Det man behöver göra är att hitta en gemensam produkt som gör det lämpligt och trevligt att handla där. Det är en vardagslyx att ha en plats att träffas och fika på, där man kan köpa med sig bullar hem eller till arbetet, kanske beställa någon tårta. Det viktiga är att man som företagare lyssna på publiken.

Vad gäller fortsatt kaféverksamhet i Gråbo menar Hakan att det finns en längtan hos Gråboborna. Lokalens läge och soliga uteservering är också ett plus. I dagsläget har lokalen plats för 36 sittande gäster inne och 14 gäster gäster ute. Kundunderlaget består av stamgäster såväl som föreningar och styrelser som bokar möten i lokalen.

– Torget är en naturlig samlingsplats för den drivne, säger Hakan Demir.

LT har sökt nuvarande ägare till kaféet utan framgång.

LÄS MER:Från svampplockning till barnteater – här är helgens aktiviteter i Lerum

LÄS MER:Nu har sommarsimskolorna i kommunen kommit igång

LÄS MER:Torarica tar form – med stor uteservering, spel och dans

ANNONS