Från svampplockning till barnteater – här är helgens aktiviteter i Lerum

Svalare väder är på ingång. Men misströsta inte, det finns mycket mer att roa sig med i Lerum än att steka på stranden. Under helgen bjuds på såväl lokal indiemusik som champinjonplockning.

ANNONS

Aktivitetskväll i Förbohallen

Lerums unga vuxna och Gråbo fritidsgård arrangerar aktiviteter som spökboll i Förbohallen för unga mellan 12 och 20 år. Fredag, klockan 18.00-22.00. Baltichovs kafé håller öppet.

Premiär för barnteatern Pettson och Findus

Comedy Art Theatres nya barnteater ”Pettson & Findus - Pannkakstårtan” sätts upp på Nääs friluftsteater. Berättelsen bygger på boken med samma namn.
Premiär klockan 15.00 på lördag. Visas även samma tid på söndag, och varje helg juli ut.

Rasmus Blomberg spelar på Nääs fabriker

Nääs Konsthantverk, Le Club, presenterar hemmasonen Rasmus Blomberg i en unik spelning på lördag. Start klockan 16.00 i Röda ladan på Nääs fabriker.
Indiefolkmusikern Rasmus Blomberg släppte sitt debutalbum The River's Call, som hämtar inspiration från uppväxten i Floda, i augusti 2021. Albumet utsågs till Årets musik av Göteborg Direkt.

Lilla vattenfestivalen på Bagges torg

Mellan klockan 11 och 15 på lördag anordnar Lekia och Vattenpalatset ett flertal vattenlekar på Bagges torg. Möjlighet att testa waterslide, vattenspridare och såpbubbelmaskiner - och en pool fylld med små gummiankor.

Självplock hos Göteborgssvamp

Svampodlingsföretaget Göteborgssvamp håller öppet för självplock av champinjoner och portabello på lördag. Klockan 10.00-12.30 på Hedeforsvägen 9 i Lerum.

Sommaröppet i Hillefors grynkvarn

På lördag och söndag håller Hillefors grynkvarn i Stenkullen öppet, mellan klockan 11 och 15. Guidade visningar, filmvisning, fotoutställningar och fika.

Musikkafé i kyrkstugan

På söndag bjuder Lerums kyrka in till musikkafé i kyrkstugan. Servering från klockan 18.30. Musikprogrammet "Summertime and the Living is Easy" med Inez Carlsson (sång) och Yvonne Carlsson (piano) börjar klockan 19.00.

Föredrag på temat italiensk trädgårdsdesign

Peter Englander, som designat den lilla italienska trädgården Giardino Segreto i Lerum Växtrum, håller i två föredrag om just italiensk trädgårdskonst. Söndag, klockan 12.00 och 13.30 i Nyebroparken. Ingen föranmälan krävs.

Avslutningskonsert på Lilla ön i Floda

Med start klockan 19:00 ikväll, fredag, kommer TCB Café och dess Elvismuseum på Lilla ön Floda bjuda på konsert. Festligheterna blir de sista innan museet flyttar och stänger.
– Det blir en Elvis hyllning till Kungen av Rock n roll. The Cadillac band med Janne Lucas, Little Gerhard, Jota Thorén från Jigs, Alicia Helgesson, Paul Käll med flera artister står på scen, skriver museets ägare Ulf Nilsson i ett mejl till LT.

Yoga och frukostbuffé i Aspenäs

”Kom som du är, gå hem lite rörligare”. Det skriver föreningen Outdoor Wellness Lerum som på söndag med start 08.30 bjuder in till yoga och frukostbuffé på Aspenäs Herrgård. Inga förkunskaper krävs men de rekommenderar bekväma kläder och en egen träningsmatta.

Har du tips på vad som händer framöver i Lerums kommun och passar i vår helglista? Mejla till redaktionen@lerumstidning.se.

LÄS MER:Julia Franzén och Bingo Rimér får en egen realityshow

LÄS MER:Singelolycka på E20 utanför Lerum

ANNONS