Torarica tar form – med stor uteservering, spel och dans

Det börjar närma sig premiär för nya restaurang Torarica i Lerum. Och det blir inte bara mat och dryck utan även shuffleboard, biljard, dans och sport-tv. Det sker också en ordentlig uppfräschning av lokalen och just nu byggs den nya stora uteserveringen.

ANNONS

Tanken var att restaurangen skulle slå upp portarna i början av augusti, så blir det inte riktigt.

– Nej, det är stressigt nu, säger Vaun Roughton med ett skratt.

Han fortsätter:

– Men det är jättespännande. Vi håller för fullt på med att få färdigt allt och hinner tyvärr inte bli helt klara tills i början av augusti. Men i mitten av augusti ska vi kunna ha igång luncherna, sedan får vi komma igång med kvällar när vi får utskänknings- och danstillstånd, vi har ansökt om båda tillstånden.

Husmanskost efter säsong

Det är han och Heidy Rubenow som ska starta den nya restaurangen. De kommer närmast från att ha drivit Nääs värdshus, och innan dess har de bland annat arbetat på Aspenäs herrgård. Det är med andra ord en meriterad duo som tar sig an en av Lerums kändaste restauranger.

ANNONS

På menyn ska det finnas husmanskost. Det blir lunchbuffé måndag till fredag och en a la carte med lite finare med husmanskost kvällstid och på helger. Ägarduon håller på att sätta ihop menyn just nu, bland annat genom att anordna testätningar. Menyn ska inte vara statisk utan följa årstiderna med de råvaror som finns för tillfället.

Kan du ge något exempel på vad ni ska servera?

– Ja, smashed viltburgare med färska kantareller, svarar kocken.

Råvarorna kommer i så hög utsträckning som möjligt hittas på hemmaplan, till exempel hos Lammet och bonden i Gråbo, Bergums biologiska och Månsagården i Tollered.

En stor ny uteservering

Restaurangen ska även fortsättningsvis ha en bardel. Och fram till premiären får interiören en uppfräschning, bland annat ska samtliga bord och stolar bytas ut. En helt ny veranda byggs också, den kommer att bli nästan dubbelt så stor som den tidigare. Det ska finnas utekök och sittplatser på den 200 kvadratmeter stora uteserveringen.

Men det blir inte bara mat och dryck. Det ska finnas möjlighet att göra saker också, som att spela shuffleboard och biljard. Som det ser ut nu blir det två shuffleboard och ett biljardbord. Det ska också finnas spel utomhus.

– Vi håller på att fundera ut vilka spel men är inte helt säkra på vad det blir ännu, det skulle till exempel kunna var ett stort fia med knuff och schack, säger Vaun Roughton.

Det ska arrangeras after work, och senare på kvällarna ska det bli dans. Tanken är också att större sportevenemang ska visas på storskärm, men det blir ingen traditionell sportbar.

– Jag tror och hoppas att det här är något som Lerumsborna vill ha, säger Vaun Roughton.

LÄS MER:Erfarna krögare tar över Torarica – öppnar i sommar

LÄS MER:Odlar kryddor till restauranger i hela Sverige – i Tollered

LÄS MER:Matglädje i fokus på Stenkulan där eleverna är gästkockar

ANNONS