Lerumsborna samlades i hejaranda på Bagges Torg

Under söndagen kunde fotbollsfans ta sig till Bagges torg för att se Sverige möta USA i VM-slutspelet. Det var en spännande match och stämningen i publiken var på topp när Sverige tog sig vidare till kvartsfinal.

ANNONS

Solkatten arrangerade ett uppskattat fotbollsevent under söndagen inför Sveriges rysarmatch mot världsettan USA. På Bagges torg sattes en storbildsskärm upp där Lerumsborna kunde följa hela matchen som startade klockan 11:00.

Det var fullsatt med folk i alla dess åldrar iklädda de svenska färgarna som hejade på det svenska damlandslaget. För de allra minsta fotbollsbesökarna fanns lite olika aktiviteter att hitta på under tiden matchen visades. På plats fanns till exempel en hoppborg och även möjlighet att få rida ponny.

Det blev en riktig rysare men till slut avgjordes matchen på straffar efter en mållös förlängning. Glädjetjut och applåder fyllde Bagges torg när Sverige stod som segrare. Eftersom Sverige slog ut USA och tar sig damerna därmed vidare till kvartsfinal där de ska möta Japan.

ANNONS

LÄS MER:Sebastian Forsling om mörkret och resan mot OS

LÄS MER:Simon ”Dybban” Lindell tog sig till toppen vid pokerborden i USA

LÄS MER:Emelie Borg Nilsson klarade världens tuffaste endurotävling

ANNONS