Västtrafik backar: Tre busslinjer i Lerum ritas om – på grund av skolbygget

Färdrutterna ritas om för busslinjerna 530, 531 och 535 till nästa år, enligt Västtrafik. En tidigare version av artikeln grundade sig på Västtrafiks Trafikplan för nästa år – nu meddelar de att den var felaktig.

ANNONS
|

Det är på grund av det planerade skolbygget i Norra Hallsås som rutterna ritas om för tre busslinjer i Lerum, enligt Västtrafiks trafikplan för nästa år.

Linje 531 som i dag går i Norra Hallsås-området kommer att få ”en ny och rakare linjesträckning direkt till Lerums station”, heter det i planen. Den ska därmed inte åka upp till Höjdenområdet i framtiden.

Två busslinjer med samma namn

I stället är det linje 530 och 535 som ska gå i området framöver. Linje 530 ska trafikera Aspen-Almekärrs platå-Hallsås och omvänt, och linje 535 ska trafikera Häckenvägen-Aspen-Hallsås och omvänt, det meddelar Västtrafiks presskommunikatör Patrik Chi via mejl.

ANNONS

Patrik Chi berättar vidare att tidigare information som meddelades i trafikplanen var felaktig.

”Anledningen till att det blivit lite rörigt är antagligen att man börjat detaljplanera efter det att trafikplanen antagits, och då bestämt om linjenummer för de olika linjerna”, skriver han.

Fotnot: I en tidigare version av denna artikel stod det felaktigt att busslinjen 530 blir cirkulär och ska ha hållplatsen ”Hallsås” som både start- och ändhållplats på samtliga turer.

Det stod också att en annan busslinje, som också ska heta 530, kommer att få Häckenvägen och Almekärrs platå som start- och ändhållplats – om vartannat. Efter artikeln meddelade Västtrafik att informationen i Trafikplanen var felaktig.

LÄS MER:Lerum hamnar utanför Västtrafiks nya omlottzoner

LÄS MER:Här är busslinjerna i Lerum som får flest klagomål

LÄS MER:Tar första steget mot Lerums nya resecentrum

ANNONS