Retrospelsmarknad gjorde storsuccé i Tingshuset

Under söndagseftermiddagen var Tingshuset fyllt till brädden av spelentusiaster i alla åldrar. Ett 20-tal säljare av retrospel från hela landet hade tagit sig till Lerum för att sälja nostalgiska titlar som Super Mario och Pokémon.

ANNONS
|

Inför söndagens spelmarknad pratade LT med arrangören Martin Sernestrand som sa sig uppleva ett tomrum från den tidigare spelmarknaden som numer är nedlagd. Det väckte idén att återuppliva marknaden i nytt format. Martin hoppades på att mycket folk skulle ta sig till marknaden – och mycket folk blev det.

Redan vid öppning klockan 12 var Tingshuset fyllt till brädden och kön utanför ringlade sig lång. Under dagen besökte totalt 500 personer marknaden.

– Det känns jättekul att så många var sugna på detta, säger Martin.

Besökare hittade Donkey Kong-spel

Runt borden trängde sig folk för att hitta just hitta sina favoritspel. En besökare hade lyckats komma över ett efterlängtat Donkey Kong-spel.

ANNONS

– Detta har jag velat ha sedan länge och nu var det bra pris så då passade jag på. Det finns inte så många evenemang som det här, det är superkul, säger Alexander Stålhult.

Han får medhåll av sin kompis:

– Det är ett väldigt kul initiativ, säger Kent Engström

Utöver tv- och datorspel fanns också en hel del vinyl- och cd-skivor att köpa. Detta i samarbete med Martins kollega på Wonderland Records i Lerum, Sebastian Hess.

LÄS MER:Martin arrangerar retrospelsmarknad i Tingshuset

LÄS MER:Garveriet blir en mötesplats i Floda – med mat och arrangemang

ANNONS