Garveriet blir en mötesplats i Floda – med mat och arrangemang

Gänget från Jernbruket i Floda ska skapa en plats för människor att umgås, roas och äta tillsammans i restaurangen på Garveriet. Tanken är att det ska bli ett slags offentligt vardagsrum – i oemotståndlig miljö.

ANNONS
|

Hans Bodell ska tillsammans med Bella och Jack Thorogood driva restaurangen på Garveriet, samtliga är delägare i Jernbruket

– Utan Bella och Jack hade det inte varit möjligt att satsa på Garveriets restaurang, säger Hans Bodell.

Han vill inte avslöja helt hur det ska bli.

– Vi har så klart spånat massa, men inget är helt klart. Jag kan säga att det kommer bli riktigt bra, ett hus för hela kommunen, och för att vi ska lyckas måste det få ta tid, slår Hans Bodell fast och fortsätter:

– Gamla restaurangen i Garveriet var fantastisk på många sätt, men det blir inte samma koncept nu. Det vi bygger upp ska innehålla riktigt bra mat kombinerat med olika aktiviteter och arrangemang. Och detta vill vi göra tillsammans med de andra fantastiska entreprenörerna som finns i området.

ANNONS

Drömmen är att restaurangen ska kunna öppna i augusti men det är nog sannolikare att portarna kan slås upp i september.

Mat och arrangemang

Hans Bodell är en erfaren krögare. Han var med och startade den tidigare restaurangen på Garveriet, den som hyllades och prisades. Och för nio år sedan startade han också Jernbruket i Floda, som i huvudsak serverar grillad mat i det gamla tegelmagasinet intill Säveån. Jernbruket kommer finnas kvar i sin nuvarande form.

Det var Jernbruketgänget som hade popup-café i Garveriet under en stor del av tiden när restaurangen var stängd. Att det finns marknadsunderlag är tydligt för Hans Bodell. Men han ser också att det inte kommer bli lätt.

– Det är svåra tider för oss i restaurangbranschen, säger han och utvecklar:

– Råvarupriserna har ökat extremt, samtidigt som de flesta inte har särskilt mycket mer i plånboken. Vi ser tydligt att folk inte går ut och äter lunch på samma sätt som de gjorde innan covid, så man får kanske se över öppettiderna

Hittar kanske en öring

Men känns det lite kul att ta sig an den här utmaningen ändå?

– Oh, ja, svarar han med ett skratt och utvecklar:

– Det ska bli jätteroligt, vi ser oerhört fram emot att kunna öppna restaurangen igen. Jag är helt övertygad om att det kommer bli bra. Titta bara på den otroligt fina och spännande naturen. Och precis intill finns den vackraste ön. Sedan har vi dessutom andra jättebra företag i närheten.

Han berättar att han fortfarande varje dag slås av hur fint det är vid Jernbrukets restaurang.

– Varje dag när jag kommer till jobbet går jag ut på bron och tittar på ån som rinner förbi, och har jag tur ser jag också en öring, säger han med ett leende och fortsätter:

– Bra mat måste vara essensen i det vi ska göra här på Garveriet.

LÄS MER:Ägarna till Jernbruket tar över restaurangen i Garveriet

LÄS MER:Därför väljer ägarfamiljen att sälja Garveriet till kommunen

LÄS MER:Lerums kommun köper Garveriet i Floda

LÄS MER:Restaurangen på Garveriet i Floda läggs ner – 15 anställda varslas

ANNONS