Martin arrangerar retrospelsmarknad i Tingshuset

Snart besöker klassiska tv-spelskaraktärer som Super Mario, Zelda och Sonic The Hedgehog Tingshuset. Söndagen den 6 augusti anordnas för första gången en retrospelsmarknad i kommunen.
– Jag tänkte att det kunde vara kul att testa här i Lerum, säger Martin Sernestrand, arrangör för marknaden.

ANNONS
|

Martin Sernestrand kände ett tomrum och saknade den tidigare mässan för retrospel som nu var nedlagd. Då föddes idén om att starta sin egen retrospelsmarknad.

– Det kom mest ur att jag själv är intresserad av retrospel, sen fick jag nys om lokalen och det kändes bra, säger Martin Sernestrand.

Martin Sernestrand driver dessutom den lerumsbaserade butiken Wonderland the Shop tillsammans med sin vän Sebastian Hess. Där säljer de begagnade vinyler och skivor under helgerna. Att marknaden skulle få hållas i Lerum kändes därför naturligt. Lerum ligger dessutom bra geografiskt med anslutningarna från E20 och tåget.

Över 20 säljare från hela Sverige

Retrospelsmarknaden är till för alla. Både äldre som kan unna sig att bli nostalgiska över de tv- och datorspel de spelade i sin barndom och yngre spelentusiaster.

ANNONS

– Det är kul att det finns yngre personer som tycker det är kul med retrospel även om de inte själva växt upp med det, säger Martin Sernestrand.

Till marknaden kommer omkring 20 säljare från hela Sverige, deras gemensamma nämnare är att allt de säljer har koppling till gamla tv- och datorspel.

Martin Sernestrand har känt av ett intresse från allmänheten att besöka marknaden och hoppas att det kommer mycket besökare till Lerum nästa söndag.

Vad har du för förväntningar?

– Att folk ska tycka att det är kul. Det är ju det viktigaste, eftersom jag själv tycker det är kul att gå på liknande tillställningar så hoppas man att folk ska tycka att det är kul.

Retrospelsmarknaden i Lerum

Retrospelsmarknadnen huserar i Lerums Tingshus den 6 augusti 12.00 - 16.00.

Entré 50 kr. Barn under 11 år går in kostnadsfritt i målsmans sällskap. Gratis inträde efter kl 14.00.

LÄS MER:Här finns det fornlämningar i Lerums kommun

LÄS MER:Råbocken fastnade med hornen i plastnät – Roland ingrep

ANNONS