Stålebo ridklubbs hästloppis lockade många besökare ifjol.
Stålebo ridklubbs hästloppis lockade många besökare ifjol. Bild: Privat

Loppis i hästväg lockar många i Lerum

Från schabrak till säkerhetsvästar – man kan fynda till både hästar och deras ryttare på Stålebo ridklubbs loppis den 20 augusti. För alla barn ordnas även käpphästhoppning.

ANNONS
|

För tredje året i rad arrangeras hästloppisen vid Aspen Montessoriskola i Bråta. Evenemanget har snabbt växt i popularitet, berättar Eva Kanerot, ordförande i Stålebo ridklubb.

– Nu hittar folk dit. Varje säljare som varit där vill absolut komma tillbaka, och redan på vårkanten brukar folk höra av sig och fråga när vi ska ha loppis. Sedan brukar vi kunna få in folk från motorvägen eftersom vi har skyltat ute vid E20.

Det stora intresset medförde dock att det blev trafikkaos vid skolan under fjolårets loppis. Något ridklubben tänker försöka förebygga i år, genom tydligare hänvisningar.

– Det finns ganska många parkeringar uppe vid skolan där vi ska vara. Är det fullt där, så får man parkera nere vid Aspen stations pendelparkering. Det är en liten bit att gå, 15-20 minuter. Sedan är det ganska bra ruljangs på parkeringarna, finns det ingen just då är det alltid någon som åker snart, säger Eva Kanerot.

ANNONS

Bara hästrelaterade prylar

Allt som finns till försäljning på loppisen är hästrelaterat, och säljer gör både medlemmar i klubben och lokalt hästfolk.

– Det brukar vara mycket täcken, schabrak, grimmor, säkerhetsvästar, träns och tillbehör, säger Eva Kanerot.

Begagnade ridkläder och -stövlar för både barn och vuxna brukar också finnas till salu.

– Det är ju perfekt att fynda framförallt nu när ridskolorna drar igång för höstterminen. Man hinner inte slita dem så mycket när man är liten.

Med lite hjälp från Lerums kommun och byggföretaget Serventus kan årets loppis, till skillnad från tidigare upplagor, erbjuda besökarna både bajamaja och en servering med elektricitet.

– Det innebär att vi kan ha lite roligare grejer i kaféet.

Nytt för i år är också käpphästhoppning med nybyggda hinder för alla barn. Den som inte har egen käpphäst, kan få låna av klubben, påpekar Eva Kanerot.

– Och är man med och hoppar får man en liten rosett.

LÄS MER:Andrew Werners hjärta stannade på hästryggen

LÄS MER:Årets födelsedagspresent – Jens byggde trähäst till allergiska dottern

LÄS MER:Hästen som bestigits av såväl politiker som barn

ANNONS