Lerumsbo svingade bong mot polisen – åtalas

En man i Floda gick runt i ett bostadsområde och skrek. När polisen kom till platsen tog han först till flykten men försökte sedan svinga ett tillhygge i form av en bong som missade polismannen med några centimeter. Nu åtalas mannen, misstänkt bland annat för försök till grovt våld mot tjänsteman.

ANNONS

I början av juli kom ett larm runt elvatiden på kvällen till polisen om att en man sprang runt och skrek i ett bostadsområde. När polisen kom till platsen lokaliserade de snabbt mannen.

Av förundersökningsprotokollet, som Lerums Tidning har tagit del av, framgår att mannen, som är i 30-årsåldern, försökte fly från polisen. När polisen gensköt honom satte han sig till motvärn.

”Då jag nästan är framme ser jag att xx vänder sig om och svingar något mot mitt huvud och jag undviker slaget”, berättar polisen.

Tillhygget visar sig senare vara en så kallad bong – en längre pipa som används för att röka örter. Polisen använde pepparsprej vid sitt ingripande och kunde efter att mannen ramlat ner i ett dike sätta ben- och handfängsel på honom.

ANNONS

På platsen påträffades även en väska som tillhör mannen. I den fanns bland annat en kökskniv.

Mannen uppger i förhör att han varken kan förneka eller erkänna brott på grund av minnesluckor. Han åtalas nu för försök till grovt våld mot tjänsteman och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Polismannen som attackerades yrkar på ett skadestånd för kränkning på 15 000 kronor.

LÄS MER:Smugglade hundratals kilo knark – döms till fängelse

LÄS MER:Rånarna riktade pistol mot Lerumsbon – nu ska de avtjäna fängelsestraff

LÄS MER:Man odlade cannabis i garderob – tänkte sälja till kompisar

ANNONS