Klart: Då slår Torarica upp portarna igen

Ny altan, inredning och meny – och nya ägare. Det möter Lerumsborna när Torarica återigen slår upp portarna den 25 augusti.
– Vi hoppas att det blir lite liv i Lerum, säger Vaun Roughton.

ANNONS
|

I mars slog Torarica igen, ett och ett halvt år efter att de dåvarande ägarna inlett sin satsning på en kombination av svensk husmanskost och afghanska delikatesser. En månad senare kunde Lerums Tidning rapportera att restaurangen fått nya ägare – erfarna krögarna Vaun Roughton och Heidy Rubenow.

Sedan dess har Torarica varit igenbommat. Men bakom pappen i fönstren har det rått febril aktivitet. Stolar och bord har bytts ut, väggarna tapetserats och målats, utrustning bytts ut och ny teknik installerats. Och altanen, den har blivit dubbelt så stor, och har nu närmare 200 sittplatser.

– Vi har mätt med armar och ben hur många som kan sitta här, säger Heidi Rubenow skämtsamt.

ANNONS

Över den äldre delen av altanen finns ett utdragbart tak, och på den nyare ska så småningom en eldstad värma gästerna.

– Vi vill förlänga säsongen så länge det går nu när vi kommit igång så sent, säger Vaun Roughton.

Hållet öppet för lunch

Förhoppningen var tidigare att kunna slå upp portarna i början av augusti. Nu står det klart att nypremiären blir vid lunchtid den 25 augusti.

– Vi ska stå ute på altanen och grilla och ha lunchbuffé.

Grillat kommer även att stå på menyn framöver, och restaurangen har investerat i en grill med plats för både helstekt lamm och gris. Här finns också husmankost, med fokus på lokala råvaror i säsong.

– På kvällen kommer vi ha väldigt mycket vilt, och kantareller och svamp. Det blir en del långkok, lammlägg och mysiga mustiga rätter som man kan ta ett gott glas rödvin till, om man vill, säger Vaun Roughton.

Inledningsvis, i väntan på olika tillstånd, ska Torarica dock enbart hålla öppet för lunch på vardagar.

– Vi tar varje vecka som den kommer. Men vi hoppas kunna ha öppet på kvällen så snart som möjligt.

Vill väcka liv i nattlivet

Shuffleboard och biljardbord har installerats i lokalerna, och krögarna utlovar sportsändningar på storbildskärm, musikframträdanden och quiz.

– Vi för dialog med lite kända Göteborgsband band som vi hoppas få hit. Vi kommer också att ha en del fredagar och lördagar med dj:s och band, så man kan ta på sig dansskorna och dansa loss.

Vaun Roughton och Heidy Rubenow hoppas att Torarica ska bidra till att väcka lite ”lagom” liv i Lerums nattliv.

– Jag tror att det är efterlängtat. Väldigt många som går förbi här stoppar oss och undrar vad det kommer att bli. Det finns ett stort intresse, båda från unga och äldre, för att dansa, träffas och umgås. Och att slippa åka till stora stan Göteborg och kunna ha en utekväll i Lerum.

LÄS MER:Därför är Torarica i Lerum stängt: ”Var bortom räddning”

LÄS MER:Nu har nya Varuhuset i Floda invigts

LÄS MER:Mr Singhs mat är prisvärd och vällagad – men lunchkollen vill ha mer

ANNONS