Nu har nya Varuhuset i Floda invigts

Under lördagsförmiddagen slog butiken Varuhuset i Floda upp portarna. Flera av de första besökarna uttryckte besvikelse över utbudet.
– Det känns mer som ett lager, säger Flodabon Jonas Fredrikson.

ANNONS
|

Efter att ha stått tomma en längre tid har Floda möblers gamla lokaler på Högavägen 4 nu fått en ny hyresgäst – butiken Varuhuset i Floda. För Lerums Tidning berättade butiksägaren Peter Damm nyligen om sina planer på att sälja såväl kläder som skor och begagnade möbler – och rågbröd.

– Det här blir lite som ”lilla Ullared”. Men vi kan ju inte bli lika billiga, det går ju aldrig. Men å andra sidan kostar bensinen dit också.

Under lördagsförmiddagen hade Varuhuset ”smygpremiär”, som Peter Damm själv beskrev det. Redan innan utsatt tid kunde första förväntansfulla kunderna kliva in i butiken.

ANNONS

Flodabon Jessica Wannberg var på plats med sin son.

– Vi bor här i Floda och var lite nyfikna på vad som ska hända här, vi såg lite reklam för det. Det är väl alltid kul med något nytt. Utifrån det som jag läst, trodde jag kanske att det skulle finnas lite mer på premiären, men det kommer väl, säger hon.

”Ser ut som ett lager”

Även Carolin Markov och dottern Ellen ville spana in den nya butiken, som hon läst om på Facebook. Hon tyckte inte heller att den riktigt levde upp till hennes förväntningar.

– Jag trodde det skulle vara färdigt. Nu var det så himla lite saker. Men jag hörde att det skulle komma mer nästa vecka.

Just utbudet, och att den 1 500 kvadratmeter stora lokalen var långt ifrån fylld, uttryckte ett flertal av besökarna mer eller mindre besvikelse över.

– Jag hade förväntat mig ett varuhus. Det ser mer ut som ett lager än ett varuhus, men jag har aldrig varit på ett lager som är så här dåligt organiserat. Och jag har jobbat på flera, säger Flodabon Jonas Fredrikson som tittade in med sin pappa.

Kan du tänka dig att komma tillbaka?

– Jag kan mycket väl komma tillbaka hit om en månad eller två och se om de gjort i ordning bättre. För det är mitt intryck, att de öppnat två, tre månader för tidigt.

Vill inte skjuta upp premiären

Enligt butiksägare Peter Damm har verksamheten inte riktigt hunnit komma igång ordentligt.

– Vi får in mer varor nästa vecka. Leverantören har varit på semester. Och vi skulle haft en leverans igår, men nu kommer den på måndag med en massa kläder. Men det sa vi från början, att det kommer att halta lite i början. Om tre, fyra veckor så kommer det vara fullt tror jag.

Du kunde inte ha skjutit upp premiären?

– Vi har gjort det en gång innan, så vi ville inte göra det igen. Vi får bara komma igång.

LÄS MER:Nu öppnar det nya varuhuset i Floda

LÄS MER:Man knivskars i Floda – gick in på Ica för hjälp

LÄS MER:Garveriet blir en mötesplats i Floda – med mat och arrangemang

ANNONS