Därför är Torarica i Lerum stängt: ”Var bortom räddning”

Restaurangen Torarica i Lerum har slagit igen dörrarna och de tidigare krögarna har fått kasta in handduken, det berättar fastighetsvärden Joakim Engdahl. Nu står nya krögare i kö för att ta över den anrika restauranglokalen.
– Det har, trots tiderna, inte varit svårt att få intressenter, säger Joakim Engdahl.

ANNONS

Det blev inte mer än ett och ett halvt år för Toraricas senaste ägare, som specialiserade sig på en blandning av svensk husmanskost och afghanska delikatesser. Den lunchsugne stamgästen möts nu av stängda dörrar – sedan restaurangen klappade igen för två veckor sedan.

– De har haft en mycket, mycket, tuff tid en lång tid där. Det är alltid sorgligt när det blir så, säger Joakim Engdahl, fastighetsägare.

En blandning av höga banklåneräntor, covid och elräkningar låg bakom förfallet, menar Joakim Engdahl. Därtill kämpade restaurangen med allt färre matgäster.

– Sista tiden hade de ett extremt sviktande besöksunderlag de var kanske nere på 15 besökare om dagen, säger Joakim Engdahl.

ANNONS

Glansdagar

LT var med vid invigningsceremonin av det nya Torarica, som ägde rum under hösten 2021. Det var ett uppseendeväckande uppbåd, med politiker, kommunala tjänstepersoner och näringslivsprofiler som alla ville gratulera de nya ägarna.

Utöver restaurangens kända lunchkök hade ägarna också planerat ett kafé i lokalen, som skulle frälsa Lerumsborna på afghanska bakverk. De planerade också att ha kvällsöppet. Nu skrivs framtiden om för den 35 år gamla restaurangen, som har haft flera ägare genom åren.

– Jag jobbar intensivt med att få i gång verksamheterna där nere igen så att vi kan återuppta Toraricas glansdagar med spelningar, glädje och gemenskap både dagtid och kvällstid, säger Joakim Engdahl.

Full tillförsikt

Han berättar att målsättningen är att komma igång med en ny krögare till sommaren.

Finns det några intressenter redan?

– Ja, det finns flera krögare som är intresserade av det. Så det har, trots tiderna, inte varit svårt att få intressenter som kommit med sina tankar och idéer om hur de vill driva det. Stället har en lång historia så det känns positivt och jag har full tillförsikt att vi har detta igång till sommaren, svarar Joakim Engdahl.

LÄS MER:Giovanni Nicoletti vill sätta Aludden i Lerum på kartan – med stora parkkonserter

LÄS MER:"Jag vill ha en liten farm som bonden i Fåret Shaun”

LÄS MER:Magiker från Sjövik öppnar ny trolleributik

ANNONS