Fyndläge – två barnmarknader hålls i Lerum i helgen

Nu är det dags att plocka fram bekväma skor och Ikeakassarna. Under helgen hålls nämligen två olika barnprylsmarknader i kommunen, i Equmeniakyrkan och på Lerums gymnasium.

ANNONS
|

Lerums barnmarknad, Västsveriges största i sitt slag, arrangeras vår och höst. Numera sker försäljningen inne i byggnaden Granen på Lerums gymnasium. I våras hittade närmare 5 000 besökare till marknaden, trots att evenemanget föregicks av ett snökaos.

Besökarna började strömma till redan innan portarna slogs upp klockan åtta på lördagsmorgonen, berättar arrangören Katarina Stanleysdotter Hallmén.

– Vi var där kvart i sex. Då stod de första redan i kön.

I år hoppas hon på bättre väder, då trycket beräknas bli minst lika stort – delvis på grund av det ekonomiska läget.

– Vi tror att det kan bli ett riktigt rekord. Folk har inte pengar och ser möjligheten att både få sälja lite barnkläder och köpa lite nytt till barnen.

ANNONS

Fyndläge på vinteroveraller

De senaste två veckorna har Katarina Stanleysdotter Hallmén dock fått säga nej till flera personer som velat vara med och sälja.

– Vi får inte plats med mer grejer. Det är lite synd faktiskt.

Vad är det fyndläge på?

– Jag vill trycka på vinteroveraller, och termobyxor. Och skor, det är så mycket skor som säljs.

Drygt 200 personer får vistas i lokalerna samtidigt, och Katarina Stanleysdotter Hallmén uppmanar besökarna att inte ta med sig ett större sällskap än nödvändigt.

– Jag är ledsen att behöva säga så, men vi måste räkna varje huvud. Men vi har foodtrucks på utsidan och det är mycket aktiviteter i Lerum i helgen, så pappor eller mammor kan ju turas om att stanna ute med barnen.

Har rea på barnkläderna

För att förbättra flödet har marknaden fått ytterligare två kassor i år. Kaféet på insidan är sedan tidigare borttaget, av samma anledning.

Runt 14-15-tiden på eftermiddagen brukar köerna minska. Och söndagen är alltid betydligt lugnare, trots halva priset på allt, enligt Katarina Stanleysdotter Hallmén.

– Det finns jättemycket kvar, vi brukar få packa runt 200 flyttlådor på söndag kväll.

Det som inte säljs får säljarna hämta, eller skänka till organisationen Sommarlyckan. Överskottet från anmälningsavgifterna går till Min stora dag.

Säljer barnprylar i kyrkan

Även Equmeniakyrkans barnprylsmarknad återkommer i helgen efter ett längre uppehåll. Intresset för att sälja har varit stort, enligt Anna Valinder på Equmeniakyrkan.

– Det är fullt även hos oss, vi kan inte ta fler säljare. Vi har 60 stycken just nu.

Marknaden hålls på bottenplan i kyrkans lokaler på Brogårdsvägen. Men trots gott om utrymme, kan man få räkna med lite köer.

– Det kan framförallt bli kö till kassorna, säger Anna Valinder.

Under lördagen håller kaféet på övervåningen öppet, och scouterna ordnar korvgrillning på utsidan. Liksom Lerums barnmarknad har kyrkan rea på söndagen, och allt som finns kvar säljs då för halva priset. Alla intäkter från rean går till församlingens arbete.

LÄS MER:Stor guide: Här kan du loppisfynda i Lerum

LÄS MER:Startar spanskinspirerat smörrebrödskafé – i Floda

LÄS MER:På Aspenäs herrgård får gästerna lösa mord vid middagen

ANNONS