Från lyckad webbshop till fysisk butik i Gråbo – med hundförarkläder

Det går riktigt bra på nätet. Nu återstår att se om det går lika bra i fysisk butik. Snart öppnar Arrak outdoor en affär i Gråbo – med ett utbud av fritidskläder för hundförare och andra.

ANNONS

På skärtorsdag slås portarna upp för Arrak outdoors första fysiska butik med hela sortimentet – och den finns i Ljungviks industriområde i Gråbo. I butiken säljs kläder för personer med hundar och andra som tycker om att vara utomhus.

– Efterfrågan på fritidskläder är något som faktiskt ökade i och med covid. Folk som tidigare inte vistades särskilt mycket ute i naturen började göra det, säger Jan Ekman, som grundar butiken.

Många olika fickor

Det som gör kläderna speciellt lämpade för personer med hundar är att det finns många fickor, till exempel finns en större på ryggen, och den är tänkt att ha kopplet i om hunden är lös. Det finns också en plastad ficka för hundgodis.

ANNONS

Grundarna till Arrak outdoor började sin verksamhet i liten skala, genom att åka till hundklubbar och hundutställningar. Det gick bra. Och de fortsatte med en webbutik.

Har webbutiken gått bra?

– Ja, annars hade vi inte vågat öppna butiken här, säger Jan Ekman och fortsätter:

– Vi lyssnar på det kunderna efterfrågar, och nu har det varit många som vill titta, känna och prova kläderna. Därför öppnar vi en butik där de kan göra det.

Har gått riktigt bra

Webbutiken, som har säte i Uddevalla, har haft en kontinuerligt ökande omsättning sedan starten 2018, och från 2020 till 2022 mer än fördubblades den. 2020 var omsättningen 10,8 miljoner kronor, året därpå 18,5 miljoner kronor för att slutligen landa på 24,3 miljoner kronor. Nu var det dags att satsa på något nytt, och det gjordes med den nya butiken, som startas i ett separat bolag.

Gråbobutiken är fylld till bredden med byxor, jackor, skjortor och andra attiraljer som passar bra för utomhusliv.

Varför just Gråbo?

– Varför inte? svarar Jan Ekman med ett skratt.

Han berättar att det finns planer på att utveckla industriområdet (läs mer om det i artikeln Ett nytt Ljungviks torg ska växa fram). Och att det därmed är ett mycket bra sammanhang att finnas i.

LÄS MER:Ett nytt Ljungviks torg ska växa fram – med udda butiker och en restaurang

LÄS MER:Färghandeln i Lerum gick från konkurshot till dygnetruntöppet

LÄS MER:Sportbutiken Ruza öppnar i Solkatten i Lerum: ”Succé”

LÄS MER:Magiker från Sjövik öppnar ny trolleributik

ANNONS