Sportbutiken Ruza öppnar i Solkatten i Lerum: ”Succé”

Trogna Solkattenbesökare har sedan januari kunnat se en sportbutik vid den stora ingången mot Bagges torg. Det är butiken Ruza som nu har haft sin riktiga öppning och är där för att stanna.
– Det som saknades i Solkatten var ju en sportbutik, säger Annica Hagberg, en av ägarna.

ANNONS
LocationLerum|
|

Bakom idén av Ruza står paret Annica och Mathias Hagberg från Floda. Det var 2020 som paret ville göra något nytt och startade webbutiken Ruza. Båda hade länge jobbat i Lerum. Mathias berättar om hur de tillsammans funderade på vad de skulle göra och hur de la de ihop sina erfarenheter från tidigare jobb. Då bestämde de sig för att starta en webbutik med sportartiklar.

– Vi tänkte vafan vi kör, vi har båda två jobbat mycket med sånt här och gillar det, entreprenörhjärnan stänger aldrig av, säger Annica Hagberg.

Från pop-up till fast butik

Ruza har tidigare dykt upp några gånger med en pop-up butik i Solkatten köpcentrum i Lerum. Men nu bestämde de sig för att ta ett steg till och öppna en riktig butik. I onsdags var den riktiga öppningen och allt låg uppradat i hyllorna. Annica Hagberg berättar hur uppskattad butiken blivit av besökarna och den otroliga respons de fått. Detta under tiden butiken varit på plats i solkatten som en pop-up butik mellan januari och februari.

ANNONS

– Det har varit en sån succé, helt fantastiskt, säger hon.

Nu när kläderna är i hyllorna och kassan på plats är det Annica, Mathias och ytterligare en anställd man möts av i butiken.

– Det är väldigt roligt att finnas och vara i butiken, säger Annica.

Ville ha butiken i Lerum

Varför paret valde att butiken skulle hamna i Lerum centrum var ingen slump.

– Webben säljer i hela landet och det spelar ingen roll vart den ligger men en butik måste man ha dit folk kan åka, det är här köpcentret ligger och vi har båda länge jobbat i Lerum. Det är mycket hjärta, säger Mathias.

LÄS MER:Färghandeln i Lerum gick från konkurshot till dygnetruntöppet

LÄS MER:Röda prislappar och mindre grönt när matpriserna stiger

LÄS MER:Magiker från Sjövik öppnar ny trolleributik

ANNONS