Ett nytt Ljungviks torg ska växa fram – med udda butiker och en restaurang

Ägaren till fastigheterna i Ljungviks industriområde satsar stort. Han kommer göra om fasaderna och bygga ett torg. Tanken är att området ska ha annorlunda butiker, liknande väskshopen och hundförarklädesbutiken som redan har etablerat sig där.

ANNONS
|

Arbetet med att förändra den något luggslitna delen av Ljungviks industriområde ska dra igång i maj. Om ungefär ett år beräknas arbetet vara klart. Och då ska torget bland annat innehålla en restaurang, butiker med annorlunda innehåll och en ny utegård.

– Vi vill ha ett unikt utbud här, det där som sticker ut och är lite mer speciellt, säger Mats Johansson, som äger fastigheterna och som bor i Gråbo.

Vad gör du om någon vanligare kedja vill öppna butik här?

– Då säger jag nej. Här ska det finnas sådant som inte finns överallt annars.

Två butiker har redan etablerat sig på området, och det är väskshopen Evolution shop, med ett stort utbud av lite mer ovanliga väskor, och den nya hundförarklädesbutiken Arrak outdoor.

ANNONS

Längre tid än väntat

Exteriört kommer det också ske förändring. Fasaderna ska kläs med rockpanel i kopparfärg och vissa detaljer blir i svart metall, sedan ska det vara blå markiser. Den estimerade kostnaden ligger någon stans mellan fem och sex miljoner kronor.

Det var egentligen tänkt att arbetet skulle dra igång strax innan covid, men bygglovsprocessen tog längre tid än Mats Johansson och Jan Ekman, som driver butiken Arrak outdoor, hade trott.

– Eftersom vi i stort sett bara skulle ändra fasaderna gjorde vi misstaget att skicka in vår vision, utan varje detalj, och det gick inte. Det blev en del vändor fram och tillbaka. Men nu är bygglov klart, säger Jan Ekman.

Köpte hela husen

Mats Johansson blev ägare till fastigheterna när han var ute efter en lokal till en av sina andra verksamheter.

– Den dåvarande ägaren frågade varför jag inte lika gärna kunde köpa hela husen, så då gjorde jag det, säger han med ett skratt.

Förhandlingen med butiker som vill etablera sig i området pågår. Tanken var först att en pizzeria skulle ha restaurangverksamhet i området men nu letar man ny intressent.

– För det ska finnas en uteservering där man kan sätta sig och ta de lugnt med något att äta och ett glas vin, säger Mats Johansson.

LÄS MER:Femfyraren Jonathan Johansson till Lerum

LÄS MER:Färghandeln i Lerum gick från konkurshot till dygnetruntöppet

LÄS MER:Magiker från Sjövik öppnar ny trolleributik

ANNONS