Femfyraren Jonathan Johansson till Lerum

I onsdags gjorde han en succéspelning på Storan i Göteborg. Snart kommer kultartisten till Lerum. Han är Jonathan Johansson – eller ”renässansmannen” som GP:s recensent kallade honom när han delade ut fem av fem fyrar.

ANNONS
|

Efter Göteborgskonserten i onsdags kväll gav Göteborgs-Postens nöjesrecensent Jonathan Johansson toppbetyg – fem fyrar. Recensenten Daniel Claeson är för övrigt nybliven lerumsbo och reporter på Partille Tidning. Och på torsdag den 13 april har han chans att se föreställningen på hemmaplan.

– Jag skulle säga att det var årets bästa konsert och då har jag ändå sett många. Direkt efter köpte jag biljetter till Lerum också. Jag måste se det igen, säger Daniel Claeson.

I sin recension skriver han att artisten med hjälp av snillrika backingtracks och fantastisk sång på egna körer får samtliga låtar att hitta en helt ny väg rätt in i bröstet. ”Hans 90 minuter på Storans scen är en krokig kärlekspil som studsar lite varstans innan den till slut träffar rakt i pumpen.”

ANNONS

Recensenten avslutar: ”Till råga på allt är han underfundigt rolig och en av väldigt få modeller på catwalken på konferensen ”Make kristendom sexy again”. En renässansman helt enkelt. Och en så gott som perfekt konsert.”

Vill spela på mindre scener

Det är Johan Clerhage, kultursamordnare på Lerums kommun, som genom samarbete med Luger har lyckats få hit den hyllade artisten.

Han får frågan vad han säger om recensionen i Göteborgs-Posten, och svarar:

– Vilken pangrecension. Ser lovande ut inför konserten på Dergårdsteatern.

Jonathan Johansson är på soloturné och vill gärna spela på lite mindre scener. Han säger i ett pressmeddelande: ”Sen jag började skriva musik är det här något jag alltid velat göra, men nog faktiskt inte vågat. Jag har slagit knut på mig själv för att få ihop det här till något riktigt svinbra och jag hoppas att ni kommer känna som jag”.

Få liknande artister kommer hit

Johan Clerhage svarar på några fler frågor inför konserten:

Vad hoppas du att Lerumsbor som kommer på konserten tar med sig därifrån?

– Känslan som man har efter en riktigt bra konsert.

Varför tycker du att folk ska komma och lyssna?

– För att det inte är ofta vi får besök av den här sortens artister.

Välj en låt av Jonathan Johansson och berätta vilken och säg varför du väljer just den:

– ”Rosa Himmel” – en låt som återkommer och tolkas fritt hemma av mina barn.

Något annat du vill säga?

– Passa på och kom och se en bra konsert med en fantastisk artist.

LÄS MER:Filmen om Eva visas världen runt – vann pris i Azerbajdzjan

LÄS MER:Giovanni Nicoletti vill sätta Aludden i Lerum på kartan – med stora parkkonserter

LÄS MER:Åsa Fång firar 300 shower med "Mamma Mia!"

ANNONS