Eldina Zahnér bytte karriär mitt i livet: ”Hittat min dröm”

Vid 39 års ålder bestämde sig Lerumsbon Eldina Zahnér för att sadla om och följa sin dröm – att öppna en egen skönhetssalong. Efter ett års studier vid Gilda skolan i Göteborg är hon nu klar och har smygöppnat Touch of Beauty vid Bagges Torg.
– Jag har hittat min dröm, utbrister Eldina när LT är på besök.

ANNONS

Regnet smattrar mot takfönstren i den ljusa lokalen på Brobacken 2. Förmiddagens brus från torget nedanför når inte upp hit till femte våningen och tystnaden inger ett lugn. Här tycks allt gå lite långsammare än världen utanför.

Men energinivån stiger när Eldina upprymt börjar att berätta om det senaste året. Att hon bestämde sig att sadla om från kontorist och utbilda sig till hud- och spaterapeut.

– Först tänkte jag ”Ska jag verkligen göra detta? Jag är liksom 39 år, är jag inte för gammal?”. Och jag tänkte på mina barn och om jag skulle ha tid att vara mamma. Men det har funkat jättebra! Jag har jätteduktiga barn och världens bästa man som har stöttat mig.

ANNONS

På väggen i salongen hänger inramade diplom som skvallrar om den senaste tidens studier.

– Det var väldigt intensivt med många utbildningar och behandlingar. Allt från spa- och ansiktsbehandlingar till frans- och brynfärgning, lashlift, manikyr och pedikyr, verkligen allt, fortsätter hon.

Frågan som väckte drömmen till liv

Intresset för skönhet har funnits länge och det var under en ansiktsbehandling idén om att byta karriär väcktes till liv hos Eldina.

– Jag har alltid varit intresserad av skönhet och det här med att ta hand om sig själv och huden. Det var faktiskt under en behandling min terapeut frågade varför jag inte jobbade med det själv, berättar hon.

Hudterapeutens fråga fick tankarna och snurra men det ledde till att drömmen om att få jobba med sitt intresse nu blivit sann. Nyligen höll Eldina en smygpremiär för sin salong Touch of Beauty.

– Det tar lite tid innan man vet vad ens drömjobb är men nu har jag hittat något som verkligen är mitt. Här får jag ta hand om folk och jag vet själv hur skönt det är att bara få slappna av när man är stressad, säger Eldina och fortsätter:

– Jag är undersköterska i botten och har alltid älskat att ta hand om folk. Och här får jag göra det. När jag gör någon glad, då blir jag glad.

På salongen jobbar hon själv och kommer erbjuda kunder allt från ansiktsbehandlingar, fix av naglar, massage och färgning av fransar och bryn med mera.

– Många fråga sig själva ”Varför har jag inte gjort det här innan?” när de kommer. Och jag tycker att man ska unna sig en gång i månaden i alla fall. Det är värt det när man jobbar, sliter och tar hand om andra men glömmer sig själv.

Vill ta hand om Lerumsborna

Tidigare bodde Eldina med sin familj i Mölndal och visst fanns tanken att öppna salongen i Göteborg. Men efter flytten till Lerum för ett par år sedan, och hemkänslan som infunnit sig, är det också här hon vill jobba.

– Varför ska jag ha det i stan där det finns en massa salonger att konkurrera med? Här kan jag få mina stamkunder och de slipper att åka in till Göteborg.

Lokalen hittade hon på nätet och när hon fick se den första gången föll hon för de höga taket och träreglarna. I höst planerar hon en riktig pang-premiär med mingel och bubbel.

– Detta är min dröm och jag hoppas verkligen att folk kommer hit och unnar sig. Mitt mål är att jag kan jobba kvar här och ta hand om våra Lerumsbor till jag går i pension.

LÄS MER:Centralt kafé i Gråbo ute till försäljning: ”En samlingsplats”

LÄS MER:Butiken på Lilla Nääs tvingad till flytt: ”Mitt livs drömprojekt”

LÄS MER:Butik i toppläge blir konstgalleri i sommar

ANNONS