Domen från Alingsås tingsrätt gäller i målet mot en ung man som försökte pressa en tjej på pengar.
Domen från Alingsås tingsrätt gäller i målet mot en ung man som försökte pressa en tjej på pengar. Bild: Carina Svensson

Domen mot man som hotade att sprida nakenbilder gäller

Högsta domstolen tar inte upp ett mål som handlar om försök till utpressning. Därmed ska den unge mannen som hotade att sprida nakenbilder på en tjej avtjäna ungdomstjänst och betala skadestånd.

ANNONS
|

En tonåring från en annan ort dömdes tidigare i år i Alingsås tingsrätt för försök till utpressning efter att ha försökt pressa en tjej från Lerums kommun på pengar. Påföljden bestämdes till 35 timmars ungdomstjänst. Han skulle också betala 11 400 kronor i skadestånd till tjejen han utsatte för brott.

Den unge mannen hotade tjejen från Lerums kommun med att han skulle sprida nakenbilder på henne om hon inte betalade honom 5 000 kronor. Hon betalade dock inte utan polisanmälde honom. Och han dömdes alltså i Alingsås tingsrätt.

Mannen överklagade domslutet till hovrätten för västra Sverige, som instämde med tingsrätten och fastställde domen i sin helhet. Ytterligare ett överklagande gjordes, till högsta domstolen, som nu har beslutat att inte ta upp målet. Därmed gäller Alingsås tingsrätts dom.

ANNONS

LÄS MER:Kammarrätten ger Lerumsbo rätt mot polisen

LÄS MER:Rånarna riktade pistol mot Lerumsbon – nu ska de avtjäna fängelsestraff

LÄS MER:Två tonåringar döms efter skottlossning mot bostad

ANNONS