15-åriga Noah gör din bil skinande ren

15-åriga Noah Hattina från Gråbo ville sommarjobba, men hade inte åldern inne. Då skapade han ett eget sommarjobb. Nu kommer bilägare från hela kommunen till Noah för att få sin bil rengjord inifrån.
– Det är roligast att städa de smutsigaste bilarna, då ser man skillnaden sen, säger Noah.

ANNONS
|

En sommardag förra året stod Noah Hattina och städade insidan på sin pappas bil på parkeringen. När en granne kom förbi och frågade om han även städade bilar åt andra väcktes en idé till liv.

– Då bestämde jag mig för att börja rekonda, eftersom att jag tycker det är kul och har ett intresse för bilar, säger Noah.

Nu är det andra sommaren som Noah sommarjobbar med att rengöra bilar. Det här året valde han att lägga ut ett inlägg i den lokala Facebookgruppen i Gråbo för att locka till sig fler kunder. Många vill få sin bil rengjord av honom. Förra året städade han omkring 40 bilar, detta året har det blivit ungefär hälften, eftersom vädret har varit sämre.

ANNONS

– Jag har fått jätteglada kommentarer, de säger att det är nöjda och att de gärna vill komma igen, säger Noah om sina kunder.

”Jag gillar när det ser fint ut”

Noah är noggrann och tycker om att städa. Lägg till ett bilintresse på det så blir det ett koncept som är svårt att misslyckas med.

– Jag gillar när det ser fint ut och sen tycker jag att det är så tillfredsställande när det blir rent, säger han.

Att lämna sin bil i händerna på en 15-åring kan tänkas vara vanskligt. Men Noahs föräldrar är med i bakgrunden och kan hjälpa till om det skulle behövas. Till exempel om bilen behöver flyttas under rengöringen.

Köpte moppe för pengarna

Pengarna som Noah tjänat har kommit väl till pass, snart ska han göra slutprovet för moppekort. Dessutom har han köpt sig en efterlängtad eldriven moppe, finansierad med hjälp av sitt sommarjobb.

I framtiden vill Noah gärna utbilda sig inom rekond, det vill säga bilvård. Men först väntar gymnasiet nästa år.

– Det blir nog ändå fordonslinjen, säger Noah.

LÄS MER:Scouterna Teo och Erik evakuerades från lägret

LÄS MER:Julia Franzén blev Solkattens miljonte gäst

ANNONS