Klubbens damer tog hem segern i Lerum Open

Under helgen gick Lerum Open av stapeln i Arena Smileroom i Stenkullen. Arrangör var Lerum Padel Club och bland de tävlande paren fanns flera från Sverigeeliten.
– Det har varit en jättehög nivå från några av Sveriges bästa spelare, säger Viktor Stjern, spelare från Lerum Padel Club.

ANNONS
|

Det är söndag och finaldag för Lerum Open. När LT besöker tävlingen vid lunchtid spelar herrarna i A-klassen om en plats i finalen. Med och kämpar är bland annat klubbens egna Per Hjalmarsson som spelar tillsammans med Rikard Rååd för en finalplats.

Det hörs höga hejarop från en av planerna längre bort när det visar sig att klubbens Viktor Stjern, med partner Christoffer Persson, vunnit sin match och därmed är klara för final.

– Det gick ju vägen, så vi är glada. Finalen var ju målet när vi satte igång och vi visste att vi skulle spela en lång padelhelg. Nu får vi gå och reka vilka vi ska möta, säger Viktor Stjern.

ANNONS

Det visar sig att teamet möter Daniel Appelgren och Linus Frost i finalen där de senare förlorar.

Final även i damernas A-klass

Även klubbens Amanda Girdo och Ajla Behram kom till final där de vann över Anna Åkerberg och Baharak Soleymani. LT fick ett snack med paret inför matchen:

– Det känns kul att få spela final här i Lerum, på hemmaklubben, säger Amanda Girdo.

Hur har helgen varit än så länge?

– Den har varit bra, vi har tagit en match i taget och det har varit mycket folk här, vilket är väldigt kul, säger Ajla Behram.

– Vi har spelat bra alla matcher och gjort det vi ska. Nu väntar bra motstånd i finalen men jag hoppas att vi kan köra repris på matchen vi spelade mot dem i gruppspelet, säger Amanda Girdo.

Hur tror ni Lerum kommer stå sig?

– Jag tror att det kan gå bra för Lerum. Vi har mycket duktiga spelare, säger Amanda Girdo.

Under helgen har även matcher i de lägre klasserna B och C spelats. Enligt Hugo Molander, Hallchef för Lerums padelcenter har det varit en lyckad helg med mycket publik. Matcherna har även livesänts.

– Padeltelevision som är ett sändande bolag som sänder all padel i Sverige är här, berättar Hugo Molander.

LÄS MER:Laserzone öppnar upp i Lerum

LÄS MER:Ungdomar från Lerums BK spelar för Göteborg i tv-pucken

ANNONS