Laserzone öppnar upp i Lerum

En ny fritidsaktivitet har öppnat upp i Lerums kommun, med laserskjutning som koncept. I Lerums padelcenter kan den hugade ge sig på en omgång ”Laserzone”, som inspirerats av populära Laserdome i Göteborg.
– Det är väldigt coolt, säger Klara Sillerström, ägare.

ANNONS

Det är under fredagen som det är invigning för aktiviteten Laserzone på Lerums padelcenter i Stenkullen. En lagaktivitet som går ut på att skjuta sina motståndare med lasergevär på en hinderbana.

– Att vi har sju barnkalas inbokade redan första helgen är ett gott tecken, säger Klara Sillerström, som driver verksamheten.

Lerums padelcenter har sedan en tid tillbaka letat efter den sista pusselbiten i deras aktivitetsarena, som i slutet av månaden går från att heta Lerums padelcenter, till Smileroom.

Finns inte mycket att göra i Lerum

Med Laserzone blir deras utbud komplett, menar de.

– Vi har ju byggt den här arenan sedan ett år tillbaka. Vi började med padel och gym och sedan har det vuxit till indoor golf och nu öppnar vi ett Laserzone, säger Daniel Molin, hallchef.

ANNONS

Han fortsätter:

– Många tycker att vi känns spretiga men vi har haft en ganska bra plan från första början, att ha flera attraktiva aktiviteter i Lerum under samma tak.

Klara Sillerström är dotter till en av delägarna i Lerum padelcenter och provade Laserdome i Göteborg i fjol. Det var då idén kom, berättar hon.

– Jag är uppvuxen i Lerum och har alltid tyckt att det inte finns något att göra här. Så jag såg detta som en möjlighet, både för oss och för invånare i Lerums kommun. Men också för folk från andra orter.

Krut på kalasverksamhet gör Laserzone unikt

Hon tog studenten i fjol och axlar nu ett aktiebolag, som 19-åring.

– Jag har typ alltid velat göra något sådant här. Jag gick ju ekonomilinjen på gymnasiet och kände att det här passade mig väldigt bra. Jag gjorde UF förra året och gjorde en barnbok, och då jobbade jag mycket med barn och unga, säger hon och tillägger:

– Vi kom tvåa i SM och nu fortsätter jag lite på temat barn och unga. Det känns helt rätt, det är mycket ansvar helt klart, men jag tycker det är kul med utmaningar.

Det är i källaren på den stora aktivitetshallen, nedför en spiraltrappa, som Laserzone har sitt hem. Här blir det plötsligt dunkelt ljus och självlysande konst på väggarna. LT får en visning, som börjar i kalasrummen.

– Vi har lagt väldigt mycket krut på att det ska bli en bra kalasverksamhet. Så vi har två kalasrum, vi har tagit in en konstnär från England och vi har UV-ljus. Det är väldigt coolt. Det gör att man ser att vi har lagt ner tid på det och brinner för det. Så det är framför allt vår kalasverksamhet som göra att vi sticker ut lite, säger Klara Sillerström.

Innan spelet börjar får deltagarna samlas i ett annat rum, med en tv-skärm som förklarar spelets regler.

Vill ge Lerumsbor något kul på hemorten

Väl inne i spelrummet hänger västar och gevär utmed sidorna, i blått respektive rött. För att slå ut en motspelare behöver en spelare skjuta en mottagare på västen.

Så klickar Klara Sillerström på en knapp och musik börjar spela från ett högtalarsystem någonstans. Hinderbanan sprudlar av färg och verkar ha ett eget liv, men rörliga delar och UV-konst. Hon har delvis designat banan själv.

– Jag satt hemma och designade hinder, säger Klara Sillerström.

Nu hoppas hon Laserzone ska kunna locka fler invånare i Lerums kommun att stanna på hemmaplan för roliga aktiviteter.

– Det här är unikt för oss i Lerum. Det finns inget i Alingsås eller Partille. Vi har ett ganska stort upptagningsområde, säger Klara Sillerström.

LÄS MER:Swedish taco lämnar Lerum – flyttar till Göteborg

LÄS MER:Klassiska restaurangen är tillbaka som foodtruck

LÄS MER:200 hundar deltar i hundutställning till helgen

ANNONS