Välkända platser från Lerum syns i nya SVT-serien

Komediserien Familjen Andersson visas just nu på SVT Play. En stor del av serien har spelats in i Lerum – bland annat vid kommunhuset, på Bagges Torg och i Aspenäs.
– Det är ett så fint område, säger platschefen David Coster.

ANNONS

Den nya komediserien Familjen Andersson bygger på de populära Sune-böckerna och började sändas på SVT Play i augusti. I första säsongen får tittarna lära känna föräldrarna Karin och Rudolf och deras tre barn som bor i den fiktiva småstaden Glimmerdagg.

Lerum har en central roll i serien då många scener spelats in just här, men även i Partille och i en studiolokal i Jonsered.

– Vi har spelat in mycket i Lerum. Det är ett bra ställe att spela in på. Det är därför det har lockat många filminspelningar. Det är en bra storlek och det finns mycket blandat och närheten till Göteborg underlättar också, förklarar David Coster.

ANNONS

Kommunhuset blev Skatteverket

I andra avsnittet av säsongen dyker Lerums kommunhus upp. Sunnes pappa Rudolf jobbar på Skatteverket och kommunhusets fasad har fått gestalta denna byggnad, medan scener från insidan har spelats in på en annan plats.

– Byggnaden passade jättebra. Det såg ut som att den skulle kunna vara ett skatteverk, tycker jag i alla fall, säger David Coster.

Även Bagges Torg har varit en viktig inspelningsplats, bland annat jobbar Sunnes mamma Karin vid torget.

– Man vill ha det som en central knutpunkt. Man vill känna igen sig var man är hela tiden. Man vill skapa en liten ny stad.

Kan bli en säsong 3

Filmteamet har redan spelat in två säsonger av serien. Den första säsongen sänds just nu, och den andra visas först om ett år. Det är ännu inte bestämt om det blir en tredje säsong. Men om det blir aktuellt kommer den sannolikt att spelas in i Lerum med omnejd.

– Det är ett så fint område så vi vill tillbaka ditt, känner jag personligen. Nu har tittarna lärt känna deras område med grannar och hela kalaset, så blir det en säsong tre så vill vi absolut tillbaka, säger David Coster.

LÄS MER:Här spelas SVT-serien Familjen Andersson in i Lerums centrum

LÄS MER:SVT:s nya tv-serie spelas in runtom i Lerum

LÄS MER:10-årige Vinston spelar ledande roll i ny splatterfilm

ANNONS