Stort intresse för unik 1800-talsgård vid Aspen

För 24 750 000 kronor kan fastigheten Villa Nysäter i Gullringsbo bli din. Den unika hästgården från 1800-talet har totalrenoverats de senaste åren och nu genererar den klick på bostadssajten Hemnet.
– Den har fått över 3000 klick på ett dygn, säger Michaela Vidén, fastighetsmäklare på Bjursfors.

ANNONS
|

Med dess utsikt över Aspens sydliga strand och 339 kvadratmeter är det kanske inte så konstigt att Villa Nysäter, som byggdes 1876, väcker intresse på Hemnet. Det totalrenoverade huset med tillhörande häststall ligger nu ute till försäljning och Michaela Vidén, som förmedlar fastigheten, berättar att det är något alldeles extra:

– Det är inte varje år man får förmedla en fastighet som denna, det är några år emellan varje försäljning om man säger så.

En mix av gammalt och nytt

Vad är det då som gör huset så speciellt? Är det dess sjönära läge, nio rum, det moderna häststallet, zinktaket eller det lantliga och arkitektritade köket på 45 kvadratmeter?

ANNONS

– Det är en gård som byggdes 1876 och som har totalrenoverats de senaste åren med en väldigt hög standard. Till fastigheten hör ett stall med plats för tio hästar med bra beteshagar. Sedan ligger det riktigt vackert i ett fantastiskt fint område mellan Lerum och Jonsered, säger Michaela Vidén.

Michaela Vidén är fastighetsmäklare på Bjurfors och förmedlar Villa Nysäter.
Michaela Vidén är fastighetsmäklare på Bjurfors och förmedlar Villa Nysäter. Bild: Bjurfors

I bostadsannonsen på Hemnet beskrivs huset med dess terrasser, burspråk och balkonger i olika väderstreck. Renoveringen har dessutom resulterat i en mix av gammalt och nytt med både kakelugnar, fiskbensparkett och modern design.

Huset berättar också en historia om hur förmögna Göteborgsfamiljer kom till området på 1800-talets andra hälft och sökte semesterkänsla.

– Det finns ett antal sådana här stora villor som byggdes i slutet av 1800-talet av rika göteborgare och som senare gjorts om till permanenthus, säger Michaela Vidén och fortsätter:

– Anledningen till att de byggdes just här är för att Sveriges första järnväg gick mellan Göteborg och Jonsered så då kunde de lätt ta sig ut till den sidan av sjön men också över till Aspenäs Herrgård med ångbåt.

Michaela Vidén är själv uppvuxen i området och hon berättar att det ligger henne nära om hjärtat.

Det är en tuff bostadsmarknad just nu. Känner du någon oro över försäljningen?

– Nej, den här målgruppen som köper denna typ av fastigheter är inte riktigt lika känslig som vi andra är.

Hur har intresset varit?

– Det är ett stort intresse. Den har legat på Hemnet sedan i går och det är redan över 3 000 som har varit inne och tittat på annonsen.

Legat ute till försäljning tidigare

Trots ett stort initialt intresse har gården legat ute till försäljning tidigare, för drygt ett år sedan. Då förmedlades den av mäklarfirman Ekelund Göteborg New York och prislappen var över 30 miljoner. Michaela Vidén kommenterar de olika värderingarna med att prisbilden är en annan nu:

– Uppenbarligen var det ett för högt pris då. Och de kanske inte heller har samma lokalkännedom. Nu har säljarna valt att anlita en lokal mäklare och de ser en styrka i det.

LÄS MER:Mystiskt vägarbete i Floda förbryllar – detta händer

LÄS MER:Lerums mäklare tar tempen på lokala bostadsmarknaden

LÄS MER:Extremt stor skogsbrandsrisk i Lerum

ANNONS