Prisade second hand-butiken Retrouttryck flyttar

Inom kort flyttar andrahandsbutiken Retrouttryck från sin nuvarande lokal på Hedefors bruk. Men butiken försvinner inte från Lerum, lovar ägaren Marie Kollberg.

ANNONS
|

För några år sedan startade Marie Kollberg sin andrahandsbutik Retrouttryck i en källare på Brobacken i Lerum. Konceptet med utvalda retroprylar och begagnade möbler gick hem, och 2021 expanderade butiken och flyttade till större lokaler på Hedefors bruk. Året därefter kammade hon hem vinsten i kategorin Årets hållbarhetsföretag på den lokala entreprenörsgalan.

Flyttlasset går snart igen, avslöjade Marie Kollberg nyligen på sitt Instagramkonto. Nu kan hon också berätta att hon stannar i kommunen.

– Jag ska flytta in i Living by Werns lokaler. Så jag ska bara flytta 100 meter längre in på bruket. Och det är väl därför flytten också är möjlig, jag har ju så hiskeligt mycket grejer.

ANNONS

De nya lokalerna är mycket trevligare, förklarar hon.

– Det är finare lokaler som skapar mer hemkänsla. Och det är ett bättre klimat därinne, det är både torrare och varmare. Det är mer källarkänsla där jag är nu, det är ganska rått och lite fuktigt, och kallt på vintern.

Förnyar utbudet i butiken

Den nya hemvisten är dock också något mindre, 200 kvadratmeter jämfört med nuvarande 350.

– Men det blir bättre.

För att slippa bära med sig varenda pryl, även om det handlar om blott 100 meter, planerar Marie Kollberg att ha en utförsäljning inom kort. Flytten går sedan av stapeln den 15 november, och redan samma helg hoppas hon kunna ordna en nyöppning.

– Vi har en tanke om vi ska samköra den helgen, Malin Wern och jag. Hon håller ju på att sälja ut sitt stylinglager.

I och med flytten planerar Marie Kollberg även att förändra konceptet och utbudet något.

– Jag tänkte ha lite mer lyxig stil på det jag säljer i den nya lokalen. Vi får se om jag lyckas med det. Jag tror ju att folk vill ha snyggare grejer, snarare än billiga.

LÄS MER:Dijana från Lerum lackar sport-mc – unik i Europa: ”Vågad”

LÄS MER:Nya ägaren till mataffären i Stenkullen tror på orten

LÄS MER:Stort polispådrag i centrum får kritik av företagare

ANNONS