Dijana från Lerum lackar sport-mc – unik i Europa: ”Vågad”

För knappt tre år sedan kom Dijana Hanning av en slump in på tanken att bli lackerare. I dag driver hon firman Adrenalin i Sjövik och tack vare sina unika specialkompetenser lockar hon nöjda kunder från när och fjärran.
– Jag jobbar mycket med hjärtat och det hoppas jag speglas i jobbet som jag gör, säger hon.

ANNONS
|

Det var på sin kompis målarfirma som Dijana Hanning fick möjligheten att testa på att lacka för första gången. Hon hade införskaffat sig en ”sunkig men riktig badass-hoj” som det var dags att piffa upp.

– Jag började fråga lite hur man gjorde och kollade några videos på Youtube. Jag kände ”det här var ju riktigt skoj” och sen testade jag att lacka motorcykeln och lyckades nejla det direkt, säger hon.

Det visade sig att hon minsann hade en riktig naturbegåvning när det kom till att lacka och hon imponerade stort på de etablerade lackerarna som jobbade på firman.

ANNONS

– En kille frågade mig ”har du verkligen aldrig gjort detta?” och jag sa som det var att det var min första gång. Allt han sa då var ”fan, du skulle ju ta och jobba med detta”, säger hon.

Sagt och gjort, Dijana Hanning bestämde sig för att sadla om. Nu, bara tre år senare, driver hon sin egen lackfirma Adrenalin, i Sjövik, och har samlat på sig meriter som få i branschen kan mäta sig med.

– Jag älskar utmaningar så det bara blev såhär. Jag är så ADHD så att hälften hade räckt. Det är helt sjukt, skrattar hon.

En av få kvinnor i branschen

Efter mer än 20 års erfarenhet inom avancerad militär personlig träning och kläddesign, ligger både det disciplinära, men kanske främst det estetiska, nära till hands – något som kommit till stor nytta för hennes nya framgång.

– Jag tror det är tack vare kläddesign som jag fått mitt öga för färg och form. Jag ser färger som matematiker ser siffror framför sig, säger hon.

Risktagande har varit mottot. Inte bara i valet att starta firman under pandemin, men också i val av lackeringsstilar. I dag använder hon sig bland annat av unika färger och arbetssätt som hjälpt henne att nå ut till nya kunder.

– Jag har blivit lite känd på att jag gjort mycket fälgar i pulverlack. I Sverige är pulverlack ofta mer industri, medan jag har kört mer vågade färger. Lite mer amerikanskt, men folk gillar det, säger hon.

En annan sak som gör att hon sticker ut från andra firmor, är att hon gör detta som ensam kvinna. Hon förklarar att det som kvinna, i en högst mansdominerad bransch, ibland är svårt att få den respekt som man förtjänar.

– Man märker ju på bland annat möten att det ibland är så ”vad kan en tjej om detta” men sen brukar jag berätta vad jag kan och då brukar de som tvivlar på mig till en början bli ganska små.

Känner du att du har behövt hävda dig mycket?

– Nej, inte direkt, men det är en svår bransch att gå in i, så jag visste att jag skulle behöva komma på något som gjorde att jag stack ut.

”Jag har blivit mitt varumärke”

Med målet att nå toppen av branschen har Dijana Hanning avancerat sig snabbt framåt. I dag utnämner hon sig som våt- och pulverlackerare, cerakote firearm applicator samt ytbehandlingsspecialist. I firman lagar hon även trasiga delar till kundernas motorcyklar. En riktig allt-i-allo firma.

– Jag vill vara en lackeringsfirma som täcker upp hela din hoj utan att du ska behöva åka till en annan firma. Jag kan med en försiktig upphöjd hand säga att jag är den enda fyrteknikslackeraren i Europa, säger hon.

Ryktet sprider sig snabbt och hon berättar att det nästan är dagligen hon får sms eller mejl från nya kunder som vill ha hennes tjänster.

– Det känns jätteroligt och jag är så tacksam att det går ett fint rykte om mig. Jag har liksom blivit ett varumärke nu, jag har blivit Adrenalin, säger hon och fortsätter:

– Jag jobbar mycket med hjärtat och det hoppas jag speglas i jobbet som jag gör.

LÄS MER:I den nya 1970-talsoasen ska det bli kalas och umgänge

LÄS MER:Modevisning i Tingshuset – för begagnade kläder

LÄS MER:Nytt fängelsestraff för Lerumsbo med central roll i knarksmugglarliga

ANNONS