Paret köpte gård i Floda för över sex miljoner kronor – utan att ha sett den

Tova Sundström och Pierre Schöneman från Lerum var på jakt efter en gård när de hittade en i Floda. Och de gjorde direkt slag i saken och köpte fastigheten för dryga sex miljoner kronor – utan att ha sett den.

ANNONS
|

Tova Sundström lade ut ett inlägg om köpet på sitt Instagramkonto. Och Sverigesvepet i Efter fem på TV4 var först med att snappa upp nyheten med ett inslag på torsdagen. Idag fredag har programmet gjort en uppföljning, för att höra hur det har gått.

För det var nämligen först på fredagen som köpehandlingarna skrevs under och paret fick tillträde till fastigheten. Tidigare hade de bara sett huset på håll och en bild på hur det ser ut utvändigt.

Hur var det?

– Jättespännande, svarar Tova med ett skratt.

Och hur var huset?

– Vi blev mestadels positivt överraskade.

ANNONS

– Vi hade en villa i Lerum och letade efter en gård där vi kunde ha hästar och odla lite. Vi ville gärna ha nära till Göteborg, okej avstånd till kollektivtrafik och att det inte skulle vara någon genomfartstrafik. Det här huset hade allt det. Vi hade nog varit nöjda med köpet även om huset hade varit i sämre skick.

Huset byggdes 1928

På fastigheten finns ett vitt trähus med fyra sovrum, två badrum, ett allrum och kök. Huset är byggt 1928 och har en ladugård och över tio hektar med skog och betesmark. Man kommer hit genom att köra mot Nääs slott.

– Det ligger helt fantastiskt, konstaterar den nya ägaren och fortsätter:

– Pierre tog reda på lite fakta om huset, och vi tror att det har varit en gård här i 200 år, även om bostadshuset inte byggdes förrän 1928. Det var en positiv överraskning för oss också, för vi tycker om att gården har funnits här länge.

Fastigheten såldes efter beslut av tingsrätten, och paret fick köpa gården på auktion. Men alltså utan att ha sett den mer än på bild på håll i förväg.

Nu ska de renovera hållbart, sätta igång odling och så snart som möjligt få upp ett stall.

– Så att vi kan börja med hästhållning ganska snart. Det är en dröm, säger Tova.

Hur var det att vara med i tv?

– Jättekul. Men vi blev lite chockade för vi tänkte inte att det var så speciellt. Vi har fått höra att vi är modiga som vågar genomföra köpet utan att ha sett huset, lite grann som att köpa grisen i säcken, men vi är väl inte så nervösa av oss, konstaterar hon med ett skratt.

LÄS MER:Turister från hela världen hyr Lerumsfamiljens unika hus

LÄS MER:Duon vågar satsa på sin dröm – att starta ett inredningsföretag

LÄS MER:Unik byskola från 1800-talet till salu i Tollered: ”Stort intresse”

ANNONS