Duon vågar satsa på sin dröm – att starta ett inredningsföretag

Johanna Lundberg Jönsson och Felicia Jadbro vågade ta steget och satsa på sin dröm – det egna företaget Jadbro Hörnblad interiör, som inreder och stylar med gammalt och nytt.

ANNONS

När det var dags att gå tillbaka till jobbet efter föräldraledigheten bestämde sig vännerna Johanna Lundberg Jönsson och Felicia Jadbro för att satsa på sin dröm – inredning. Och nyligen startade de företaget Jadbro Hörnblad interiör.

– Vi pratade jättemycket om att vi ville starta företaget och till slut sa Felicias sambo ”nu pratar ni inte mer, nu gör ni det”, säger Johanna som tillägger att även hennes sambo har varit väldigt stöttande.

Hon valde att ha hennes farmors efternamn Hörnblad med i företagsnamnet.

Affärsidén är huvudsakligen att styla bostäder inför försäljning, och de har återkommande samarbete med några mäklare. De hjälper också privatpersoner och företag att få till inredningen hemma eller på företaget.

ANNONS

Vilken stil har ni?

– Vi blandar gammalt och nytt, använder mycket gamla saker som vi har fyndat på loppis eller i någon antikhandel tillsammans med helt nya saker, svarar Felicia.

Inga fler göteborgsskämt

De hittar inspiration på olika håll, som i tidningar som Elle interiör, Nya rum och Residence.

Duon är mycket nöjda med att arbeta på hemmaplan, då båda bor i Lerums kommun.

– Häromdagen satt vi vid Säveån och jobbade med en broschyr. Så härligt och fint, säger Johanna med ett stort leende.

Och så fortsätter hon med glimten i ögat:

– Och våran lokal är också lokal... Nej, jag skojar bara, jag ska inte dra några mer Göteborgsskämt, jag lovar.

Den lokala lokalen finns i Stenkullens industriområde. På en vägg har de satt upp tidningsklipp som inspiration. Lagret är fyllt med kuddar, tavlor, böcker, möbler och lampor. Visst är helt nytt och visst gammalt.

– Så kul att köpa in saker, säger båda två.

De får i uppdrag att välja ut tre saker var som de gillar alldeles särskilt. Felicia väljer en nysilverskål med lock, två träskålar och två champagneglaskupor.

– För att jag tycker att de är så fina, slår hon fast.

Johanna väljer en svart lite nyare restaurangstol, ett gammalt tennfat och en antik stol.

– Kan jag välja två stolar. Ja, det kan jag väl, jag älskar ju stolar, säger Johanna och Felicia nickar instämmande.

Stylad bostad säljs dyrare

Johanna har arbetat som inredningsstylist tidigare också medan Felicia har arbetat med butikskommunikation, vilket bland annat har inneburit produktfotografering.

Vilken roll spelar det att styla ett hem inför försäljning?

– Stor, svarar Felicia och fortsätter:

– Styling är ett viktigt verktyg för att få en bostad såld, det finns det undersökningar som visar.

Mäklarbyråerna ser ut att instämma. Fastighetsbyrån skriver till exempel på sin hemsida som svar på frågan om homestyling fungerar ”Vi märker att om man lyckas skapa rätt känsla och framhäva bostadens fördelar så leder det till snabba försäljningar och högre slutpris.” På mäklarbyrån Bjurfors hemsida står det ”En sak kan vara bra att veta. Professionellt homestylade bostäder säljs generellt snabbare och till betydligt högre priser. Det blir helt enkelt mer trafik till annonsen på webben och fler besökare till visningen genom att styla inför fotografering.”

Duon är lite oroliga för den sviktande bostadsmarknaden men tror och hoppas att de ska ha tillräckligt med kunder för att företaget ska vara lönsamt.

– Vi har redan fått en del jobb och har en bra känsla inför hösten, säger Felicia.

Till privatkunder kan det handla om att hjälpa till med hela hemmet eller något enstaka rum.

– Det behöver inte bli särskilt dyrt. Det kan till exempel vara så att någon har många fina saker men inte riktigt vet hur det ska sättas ihop till en fin helhet och då kan vi hjälpa till. Eller så undrar de vad de kan tillföra för att skapa en mysig stämning. Vi kan antingen berätta vad de kan köpa och vart de ska ha saken, och köper de in och ställer dit saken själva eller så hjälper vi till hela vägen, säger Johanna.

LÄS MER:Stor guide: Här kan du loppisfynda i Lerum

LÄS MER:Turister från hela världen hyr Lerumsfamiljens unika hus

LÄS MER:Bor i festvilla från 60-talet — på 382 kvadrat

ANNONS