Arkivbild på en hund, som inte har med artikeln att göra.
Arkivbild på en hund, som inte har med artikeln att göra. Bild: Elisabeth Alvenby

Övergiven hund omhändertas omedelbart

Länsstyrelsen har fattat beslutet att omedelbart omhänderta en hund i Lerums kommun. Hundens stod bunden utanför en affär i minst sex till sju timmar och alla försök att hitta ägaren misslyckades.

ANNONS
|

Det var nu i juli som privatpersoner såg att hunden stod bunden utanför affären länge och polisanmälde detta. De gjorde också försök att hitta ägaren, men lyckades inte. Till slut tog personerna med sig hunden till en djurklinik, som körde den till ett djursjukhus.

Hunden var chippmärkt och registrerad hos en man från Lerums kommun, och både personal från djursjukhuset och länsstyrelsen har försökt nå honom utan framgång.

Länsstyrelsen skriver i sitt beslut att man bedömer att hunden har blivit lämnad i flera timmar och att det inte har gått att få tag på ägaren via samtal på telefon eller sms.

ANNONS

I beslutet står det ”Länsstyrelsen bedömer därför att din hund är övergiven och på så sätt utsatt för ett lidande. Det är absolut nödvändigt ur djurskyddssynpunkt att hunden får tillsyn snarast för att avhjälpa lidandet. Sammantaget gör detta att Länsstyrelsen beslutar att omhänderta hunden samt att beslutet ska gälla omedelbart.”

LÄS MER:Experten tipsar: Hundraserna för dig med pälsallergi

LÄS MER:Vanvårdad katt vid skola omhändertogs – ägaren hittad

LÄS MER:Klart: Hundar tillåts på flera kommunala badplatser

ANNONS