Nu byggs scen på Nääs – premiär för barnteater på lördag

Den uppmärksamme har kanske sett att det har börjat byggas på Nääs i veckan. I helgen flyttar nämligen Pettson och hans katt in. Under hela juli spelas föreställningen ”Pannkakstårtan med Pettson och Findus” på lördagar och söndagar.

ANNONS

Solen gassar och regissören Håkan Klamas och producenten L Per E Pettersson bär balkar i den sluttande backen bakom Vänhem på Nääs. Två snickare står på stegar och bankar i bygget som inom kort kommer förvandlas till hem åt de älskade sagofigurerna, gubben Pettson och hans katt Findus.

– Nu ser det mest ut som ett stålskelett men när Pettsons röda stugor med våningshus, snickarbod och hönshus kommer på plats så hoppas vi att det ska se riktigt härligt ut, säger Håkan Klamas.

På lördag morgon kommer skådespelare hit för att repa. De har spelat pjäsen runt om i Sverige tidigare, men scenen som står på Nääs är ännu helt obeprövad.

ANNONS

Backen kommer i helgen fyllas av barnfamiljer med picknickfiltar. Bortanför scenen ser man vattnet, skogen och på andra sidan vattnet betar hästar. Det kan inte annat än att liknas vid en sommaridyll. Utomhusteater har dock sina risker, den lömska svenska sommaren kan bjuda på regn.

– De som har varit på friluftsteater förut vet att ser man på väderprognosen att det vankas regn så tar man med sig regnkläder och så håller man humöret uppe och är lika glad för det, säger Håkan Klamas.

Detta är första året som Comedy Art Theatre anordnar barnteater på Nääs, men förhoppningsvis inte den sista. Håkan Klamas och L Per E Pettersson drömmer om en fast scen på Nääs där teatern kan återkomma år efter år med olika barnföreställningar.

– Vi vill att folk ska komma för att vi ska kunna bygga upp en barnteaterscen i Göteborgsområdet, L Per E Pettersson.

Pannkakstårtan med Pettson och Findus har premiär den 1 juli. Totalt kommer det spelas tio föreställningar på Nääs.

LÄS MER:Pettson och Findus kommer till Nääs i sommar

LÄS MER:Nu avslutas första etappen av renoveringen på Nääs slott

LÄS MER:Förrymda ponnyn upphittad – försvann från Nääs ridcenter

ANNONS