Nära halv miljon insamlad till Ludwig Andersson

I veckan meddelade ishockeyföreningen Bäcken HC att insamlingen till förmån för Ludwig Anderssons rehabilitering och vård nått 400 000 kronor. En milstolpe och ett mål för familjen och klubben.
– Det är ju helt fantastiskt att folk är så generösa, säger Ludwigs mamma Pernilla Andersson.

ANNONS

Ingen Lerumsbo kan ha undgått den tragiska trafikolycka som inträffade förra vintern där tre gymnasieelever krockade med en buss. LT har i flera artiklar skrivit om händelsen och den mirakulösa återhämtning hockeytalangen och Lerumssonen Ludwig Andersson gjort på senare tid.

– Vi ser hela tiden små framsteg. Jag gör så att jag både tar kort på honom eller filmar om det är något han gör. Och så skriver jag dagbok och då ser jag när jag tittar några veckor tillbaka att ”oj, nu gör han det här” säger mamma Pernilla.

400 000 kronor insamlat

Ludwigs öde har fått stor spridning både i media och hos allmänheten. Många är de som har valt att skänka pengar till den insamling familjen och hemmaklubben Bäcken HC startade tidigare i våras.

ANNONS

– Nu har vi faktiskt har nått den här gränsen som vi satte från början. När vi startade upp detta tänkte vi att det skulle bli för nära och kära som kände honom i hockeyn och annat. Men det har ju verkligen spridit sig över stora delar av Sverige. Vi är väldigt, väldigt tacksamma, säger Pernilla och fortsätter:

– Det betyder att vi faktiskt har möjlighet att göra den rehabilitering som vi annars inte hade haft råd att göra. Vi skapar ju möjligheter för Ludvig.

Pernilla har tidigare berättat för LT att planen är att Ludwig ska få fortsatt vård och rehabilitering i Warszawa, Polen.

– Vi har kontaktat en rehab-klinik i Warszawa där vi fortfarande väntar på svar. Vi har även en person som jobbar med speciell rörlighetsträning som ska börja arbeta med Ludwig i augusti när han är tillbaka, berättar Pernilla.

Bäst förutsättningar utomlands

Familjen är övertygad att Ludwig får bättre möjligheter utomlands.

– Ska man nå en bra rehabilitering är det svårt i Sverige. Man skrivs ganska snart ut från diverse vårdkliniker och så blir man utlämnad till kommunen och där är det finns väldigt lite resurser.

Hur mår familjen idag?

– Det är svårt att beskriva hur man mår när det händer en sådan här sak. Det tror jag egentligen inte man kan föreställa sig om man inte är i det. Men vi är väldigt glada att han finns med oss. Det var ju väldigt kritiskt i början och nu har vi alla möjligheter att få tillbaka honom.

Pernilla fortsätter:

– Vi tror väldigt starkt på Ludwig. Han har åldern och fysiken för sig och är verkligen en kille som krigar och kämpar för sina mål.

LÄS MER:Efter svåra bussolyckan – stort stöd för Ludwig Andersson, 18: ”Helt fantastiskt”

LÄS MER:Pojke på sjukhus efter busskrasch i Lerum – skola i chock

ANNONS