Lerumsbon deltar i nya Bachelor: ”Fantastisk resa”

Lerumsbon Kristoffer Östman medverkar i TV4:s succéprogram – igen.
Men den här gången har Bachelor ett förnyat koncept som heter Bachelor in Paradise Sverige.
– Jag älskar att åka på äventyr, säger han.

ANNONS
LocationLerum|
|

Kristoffer Östman, 32, blev för många ett välkänt ansikte när han år 2018 deltog i dokusåpan Ex on the Beach. 2021 var det dags för nästa tv-program, då han medverkade i Bachelorette Sverige och dejtade en annan kändis från Lerum – influencern Julia Franzén.

Någon lyckosam utgång blev det dock inte. Men nu har Kristoffer, som till vardags jobbar som säljare, fått en ny chans att hitta kärleken. Från den 21 augusti kommer han återigen att synas i tv-rutan, den här gången som en av deltagarna i Bachelors uppdaterade koncept ”Bachelor in Paradise Sverige”.

– Det var kul! Jag älskar att åka på äventyr och utforska livet, så vad som än kommer i livet så brukar jag ta mig an det, säger han.

ANNONS

Så går det till

Vanligtvis i Bachelor så tampas omkring ett tjugotal kvinnor för en man, och vice versa i Bachelorette. Och till sist koras en vinnare. I den nya versionen är det istället lika många kvinnor som män, och ”vinnarna” är de som finner kärleken.

– Det går ut på dejting. Jag älskar det här konceptet. Vanligtvis är det mer fokus på en person, men här är det lite mer bekväm speeddejting. Man får chans att tjöta och hänga med alla, och vi hängde mycket ihop. Jag hade en fantastisk resa och vi hade väldigt roligt, berättar tv-profilen.

Han fortsätter:

– Vinsten är kärleken, så det kan vara fem par eller ett par som står i slutet. De som är kära är de som får vara kvar. Det är rosceremonier och så är man på dejter, och så kanske det kommer in någon ny. Så det finns både drama och spänning.

Har aldrig sökt

På frågan om hur castingen gick till inför den kommande säsongen svarar Kristoffer att han blev uppringd av produktionen.

– Detta program kräver en tidigare medverkan i antingen Bachelor eller Bachelorette. De ringde förra året på vårkanten.

Han säger också att han aldrig har sökt till något program, utan hamnat i TV4:s castinglista via kontakter. Och gällande sin medverkan i Ex on the Beach 2018 berättar han att han blev övertygad av en tjejkompis att delta som hennes ex-pojkvän, trots att de aldrig hade varit ett par.

”Hörde pumor som jagade”

Den nya säsongen av Bachelor in Paradise Sverige spelades in i november och december 2022, och inspelningsplatsen var Tulum i Mexiko.

– Det är verkligen en inhemsk djungel, riktigt häftigt landskap. Det är väldigt olikt Europa. Jag såg ormar och spindlar, och hörde pumor som jagade på nätterna. Flera såg skorpioner, men jag såg aldrig någon skorpion. En stor tarantella besökte oss också. Och vi såg vandrande pinnar och sköldpaddor, och massor av ödlor. Den största var typ tre meter, säger Lerumsbon upprymt.

Vilken säsong var roligast att spela in?

– Denna var roligare än 2021, hundra procent. Det var inte lika stressat och påtvingat. Här skedde allt av naturliga skäl.

Vad hade du för förväntningar innan resan?

– Jag hade verkligen noll förväntningar, men jag visste att det var en seriös produktion. Jag visste bara att det skulle bli en jätterolig resa, och så fick det gå som det gick.

Men hur det gick är han förtegen om.

Senaste du deltog dejtade du Julia Franzén. Har ni någon kontakt i dag?

– Nej, ingen.

Kan du tänka dig att medverka i fler dokusåpor framöver?

– Om vi pratar reality så, Elitstyrkans hemligheter Sverige eller Farmen. Fångarna på fortet är ju en dröm också.

Ex on the Beach igen då?

– Jag ska inte säga nej, men det har jag väldigt svårt att tro.

Roligaste händelsen under inspelningstiden?

– Det absolut bästa minnet, som jag kan säga nu innan säsongen har börjat, var resan till Mexiko med allihopa.

Hur det gick för Kristoffer Östman i Bachelor in Paradise Sverige får vi se på TV4 i höst. Säsongsstarten är alltså på måndagen den 21 augusti.

LÄS MER:Julia Franzén och Bingo Rimér får en egen realityshow

LÄS MER:Bingo Rimérs kärlekshyllning till Julia Franzén från Lerum – paret har förlovat sig

LÄS MER:Guide: Saker att göra när det regnar i Lerum

ANNONS