Lerums bibliotek bjuder in till bokmässa i höst

Lerums bibliotek har under juli börjat söka efter lokala författare som vill vara med i bibliotekets nya satsning, en bokmässa. Under en lördag i höst kommer Lerumsbor kunna möta några av kommunens författare i bibliotekets lokaler.
– Det finns så många lokala författare och vi vill ge dem en chans att synas, säger Matilda Cederqvist, anordnare för bokmässan.

ANNONS
LocationLerum|
|

När novembers höstmörker faller kommer foajén i Lerums bibliotek att förvandlas till en bokmässa. Lerumsbor i alla åldrar och lokala författare från olika genrer kommer alla samlas i litteraturens tecken. Tidigare har biblioteket anordnat olika författarmingel, då i mindre skala än den planerade bokmässan kommer att vara.

– Vår tanke med bokmässan är att man dels får visa upp sina böcker men också att det kommer finnas en öppen scen där man kan få möjligheten att presentera sig, säger Matilda Cederqvist.

Utöver att kunna visa upp sina böcker, är bokmässan tänkt som ett bra tillfälle för författare att möta sina läsare, men också som en möjlighet till att knyta kontakter med lokala författarkollegor.

ANNONS

– Vi vill att man som besökare ska få upp ögon för vad vi har lokalt och att man ska få nya bekantskaper, både litterärt och personligt, säger hon.

Lerumsanknytning viktigt

Bokmässan kommer att hållas lördagen den 18 november, men redan nu i juli började biblioteket annonsera via sina sociala medier att lokala författare kunde skicka in sina intresseanmälningar för att delta. Kraven är få: du ska vara en publicerad författare och ha någon form av Lerumsanknytning.

– Det är en bred tolkning. Vi anser att man har en anknytning om man är född eller bosatt här nu. Men det kan också vara ett sommarställe. Vi är öppna, säger hon.

Planerna för utformningen av mässan är fortfarande i en tidig fas men intresset från författare har redan börjat visa sig och biblioteket hoppas kunna visa upp på den bredd av genrer som de menar finns på orten.

– Vi har en stor mängd olika författare här i Lerum som skriver allt från barnböcker till faktaböcker. Vi önskar också nå ut till dem författare vi ännu inte känner till av någon anledning, säger hon.

Sista anmälningsdag för bokmässan är den 31 augusti.

LÄS MER:Glimtar av Sjövik i Anna Ihréns jubileumsbok

LÄS MER:Maria Wensund gör författardebut – med trilogi från Hemsjö

LÄS MER:Udda satsningen: Framtidens Lerum skapas i Minecraft

ANNONS