Kersti Westin, som tidigare har drivit bokhandel i Lerum är LT:s nya boktipsare.
Kersti Westin, som tidigare har drivit bokhandel i Lerum är LT:s nya boktipsare. Bild: Gittan Öhman

Kersti Westin är LT:s nya boktipsare

Nu börjar Lerums Tidning med bokrecensioner. Med start denna vecka kommer Kersti Westin att bjuda på ett boktips i veckan.
– Jag vill att mina boktips ska passa både kulturkonsumenterna och de rena nöjesläsarna, säger hon.

ANNONS

Kersti Westin har under flera år tipsat Alingsås Tidnings läsare om aktuell och läsvärd litteratur. Nu kommer även Lerums Tidning att få ta del av Kerstis stora kunnande och insatta rekommendationer av såväl aktuella boksläpp och klassiker som mindre kända pärlor.

Hon flyttade till Annekärr utanför Gråbo 1984 och blev kvar där till år 2000 då flyttlasset gick till Västra Bodarna på andra sidan Mjörn.

– Efter att ha jobbat på Wettergrens Bokhandel i Göteborg hade jag under ett antal år egen barnbokhandel i ett av de röda husen på Brobacken, Lilla Barnboksboden. I samband med det var jag ute väldigt mycket och föreläste på föräldramöten i kommunen om vikten av att läsa böcker för sina små barn och att uppmuntra sina skolbarn till lustläsning, säger Kersti Westin och fortsätter:

ANNONS

– Jag jobbade också mycket med barnen ute i skolorna och på förskolorna samt hade kurser i barnlitteratur genom studieförbunden. Jag var också ansvarig för biblioteket i Stenkulan - på den tiden både folkbibliotek och skolbibliotek - under många år.

Kersti Westin

Ålder: 69 år

Bostadsort: Västra Bodarne

Yrke/sysselsättning: Pensionerad bokhandlare

Läser 150 böcker om året

Hon läser runt 150 böcker om året, men någon favoritförfattare har hon egentligen inte.

– Nja, försöker väl snarare nu som boktipsare att läsa så brett som möjligt samtidigt som jag gärna följer med i den litterära debatten och försöker hålla mig á jour med "snackisarna". Jag vill att mina boktips ska passa både kulturkonsumenterna och de rena nöjesläsarna, men älskar så klart att vara först med att flagga för okända godbitar typ "Färskt vatten till blommorna", "Lektioner i kemi" och "Folk som sår i snö".

Har du läst något av några Lerumsförfattare?

– Det kanske inte har blivit så mycket Lerumsförfattare hittills, men som boktipsare i lokaltidningen följer så klart ett ansvar att bevaka även dem. Men bara om jag ärligen kan stå för tipsen!

LÄS MER:Per Anger ny chefredaktör för Lerums Tidning

LÄS MER:Så gör du för att ladda ner Lerums Tidnings nyhetsapp

LÄS MER:10-årige Vinston spelar ledande roll i ny splatterfilm

ANNONS