En helg full av aktiviteter väntar i kommunen.
En helg full av aktiviteter väntar i kommunen. Bild: Hugo Göthberg

Fullspäckad helg väntar i Lerum

Ännu en arbetsvecka med rutiner och bestyr börjar lida mot sitt slut. Nu förbereder vi oss för en helg med både varma vindar och solglimtar. Lerums kommun bjuder dessutom på en fullspäckad helg med allt från livemusik, panelsamtal om psykisk ohälsa, vandring längs Gotaleden till byloppis i Gråbo.

ANNONS
|
Bild: Mia Höglund

Mountain film festival på Garveriet

Torsdag: Med start klockan 18.00 drar Banff Mountain Film Festival igång på Garveriet i Floda. Under kvällen kommer arrangören visa en film på uteserveringen och Jernbruket öppnar restaurangen för mat och dryck.
”En filmfest för alla som gillar bergskultur, skidåkning, klättring, mountainbike eller kanske bara ett skönt häng” skriver arrangören på Facebook.
Tid: Från 18.00.
Plats: Garveriet.
Kostnad: Fritt inträde.
Bild: Tobias Kjellberg

Eftermiddagsnöjen på Aludden park och restaurang

Torsdag och Fredag: Fira in helgen på Aludden! På torsdag, med start klockan 18.00, bjuder restaurangen in till livequiz med 80-tals tema. Dagen efter kan du rocka loss till livemusik på den sedvanliga afterworken.
Bild: Miriam Alonso/Pexels.com

Föreläsning om sömn med toppforskare

Fredag: Organisationen Attention i Lerum bjuder till föreläsning om sömn med Christian Benedict på Dergårdsteatern.
"Christian är en internationellt känd forskare inom sömnfältet och har även medverkat som sömnexpert i flera TV-program” skriver arrangören på Facebook.
Fokus är varför vi sover och, kanske mer angeläget för vissa, varför vi inte sover.
Tid: Klockan 18.00.
Plats: Dergårdsteatern.
Kostnad: Kostnadsfritt för alla medlemmar! Ej medlem 250 kr per biljett.
Bild: Matilda Falk

Solkatten uppmärksammar suicidpreventiva dagen

Lördag: Mellan klockan 11.00–13.00 uppmärksammar Solkatten och Bagges torg Suicidpreventiva dagen och Suicide Zero. Det kommer bli samtal om det viktiga arbetet med att förhindra självmord med flera personer med egna berättelser i panelen.
Läs också: Johanna Hartman och hennes dotter om viljan att leva.
Bild: Hugo Göthberg

Fotoutställning i skivbutiken på Brobacken

Lördag: Ukrainske fotografen Anton Kozyr, numera bosatt i Lerum, visar upp sina foton. Motiven är bland annat familjeporträtt, bröllopsbilder och eventfoton.
"Vi bjuder på lite snacks och dryck medan ni tittar på foton. Anton finns på plats” skriver skivaffärens ägare Sebastian Hess.
Tid: Skivaffären är öppen från klockan 12.00 men utställningen pågår från klockan 15.00.
Plats: Wonderland the shop, Brobacken 6.
Bild: Matilda Falk

Vandringens dag – äventyr längs Gotaleden

Lördag: Ut på tur, aldrig sur! Med start klockan 10.00 kan du hänga med The Tannery Club på en guidad vandring längs Gotaledens etapp 6 mellan Floda och Tollered. Det åtta kilometer långa äventyret börjar vid Garveriet i Floda och tar cirka två och en halv timme. Arrangören rekommenderar deltagare att ta med egen ryggsäck med fika.
Tid: Från 10.00.
Plats: The Tannery Club, Floda.
Kostnad: Kostnadsfritt.
Bild: Matilda Falk

Kulturarvsdagarna – en fest i hela kommunen

Lördag: Det vankas kulturarvsevenemang i hela kommunen till helgen. Årets tema är Levande kulturarv och här kommer ett axplock:
Lokala arkivet firar 40 år med historisk utställning på Dergårdsteatern. Utställningen är öppen fredag mellan klockan 09.00-17.00 och lördag 11.00-15.00.
• Guidad historisk vandring i Tollered från klockan 11.00 med start Nääs Fabrikers hotellentré. Föranmälan krävs, 75 kronor per person.
• Bävsjöryd såg är öppen för allmänheten mellan klockan 10.00-15.00. Det blir visning av den stora ramsågen, stockar kommer att sågas till brädor och ett skådespel spännande för alla.
• På söndag från klockan 14.00 blir det lekstund vid Hembygdsstugan i Gråbo. Nya och gamla lekar för barn 6-9 år.
Mer info om alla aktiviteter hittar du hos Lerums kommun.
Bild: Jonas Lindstedt

Blommande fest vid Aludden

Söndag: Ta dig ner till Aluddeparken och njut av en blommande folkfest med perenner i fokus. På schemat står det föredrag med experter, musik, fika och shopping från västsvenska odlare. Passa också på att få odlingsråd från säljarna. Dagen inleds med tal av kommunalrådet Viktor Lundblad (M) och fortsätter sedan blomstra.
Tid: Från 11.00–15.00.
Plats: Aluddeparken, Lerum.
Kostnad: Kostnadsfritt.
Tips: Kom gärna till fots, med cykel eller kollektivtrafik då det finns begränsat med parkeringsplatser.
Bild: Jari Välitalo

Byloppis i Gråbo

Söndag: Boende i Olstorp och Stannum bjuder in till loppis i byn. Mellan klockan 11.00–14.00 kommer ett 20-tal hushåll sälja allt från barnkläder, till hemgjorda smycken och hembakad fika.
– Det blir ett schysst litet stråk längs vägen och närliggande vägar. Det är också några som inte bor i Stannum eller Olstorp som kommer ställa ut där gamla Stannum trä låg förr, säger arrangör Rebecca Sørensen.
Det kommer även karta över hushållen som ställer ut i evenemanget.
Tid: 11.00-14.00
Plats: Längs med Olstorpsvägen, Gråbo.
Tips: Kan behövas bil mellan vissa vägar.
Bild: Matilda Falk

Föreläsning i samband med den suicidpreventiva dagen

Måndag: I samband med den suicidpreventida dagen hålls det den 11 september en föreläsning på ämnet av Filippa Gagnér Jenneteg. Ämnet är ”När någon inte orkar leva”.
Tid: 18.00
Plats: Stora salen, Lerums församlingshem
Kostnad: Kostnadsfritt

Har du tips på vad som händer framöver i Lerums kommun och passar i vår helglista? Mejla till redaktionen@lerumstidning.se.

LÄS MER:Efter den usla sommaren – nu blir det shortsväder i Lerum

LÄS MER:Fest i Sjövik när årets sjövikare korades

LÄS MER:Decimaler från pallplats – fjärdeplats för grillparet

ANNONS