Fest i Sjövik när årets sjövikare korades

Det var en välbesökt Sjöviksdag i år, trots regnskurar, intygar arrangörerna. Årets sjövikare blev Nellie Kroon Nilsson, som driver en restaurang på orten. Årets bild tog Mayura Lóránt.

ANNONS
|

Det var den sista lördagen i augusti som Sjöviksdagen gick av stapeln på Bohlins torg i Sjövik.

– För att vårt samhälle ska fortsätta utvecklas behövs informella drivkrafter från Sjövik, säger Malin Wendeblad, styrelseledamot i föreningen Sjövik som anordnar Sjöviksdagen.

Trots sporadiska regnskurar samlades sjövikare i alla åldrar under den högtidliga dagen som har firats på orten i 32 år.

En dag för sjövikare och andra

Bland annat syntes årskurs sex från Östad skola som sålde svamp och grönsaker till klasskassan, den lokala föräldraföreningen som hade ställt upp en hinderbana med hoppborg, hembygdsföreningen som visade upp bilder från gamla Sjövik, kulturskolan som hade en robotaktivitet i biblioteket för barn, ett fotbollslag fixade fika och fiskedamm – och så var det SM (Sjöviksmästerskapen) i pilkastning.

ANNONS

– Det är en dag för sjövikarna men även för de som kommer utifrån också, konstaterar Malin Wendeblad.

Inte minst var det också dags för det ceremoniella korandet av årets Sjövikare. I år gick den förnäma utmärkelsen till Nellie Kroon Nilsson, som driver restaurangen Nellies Café och Diner på Retrovägen Juryn motiverar beslutet så här:

”Nellie Kroon Nilsson och hennes man Tommy har med hjälp av inspiration från ett restaurangbesök i Florida och sitt genuina intresse för mat och dryck, skapat en restaurang helt i sitt eget slag. Nellies Café och Diner har inte bara blivit ett självklart stopp på Retrovägen utan även satt Sjövik som ort på kartan.”

LT har sökt Nellie Kroon Nilsson.

Fångade naturfenomen på bild

Även en lokal fototalanger lyfts under Sjöviksdagen. Årets bild tog Mayura Lóránt, som lyckades fånga det färgsprakande norrskenet på bild i vintras (hennes bild publicerades också i LT).

– Det var en välbesökt Sjöviksdag och vi ser redan fram emot nästa år, säger Malin Wendeblad.

LÄS MER:De tar över Hagströms lanthandel i Sjövik

LÄS MER:BBQ-sås, rök och oväntade ingredienser när burgar–SM tar plats i Gråbo

LÄS MER:Maja tog överraskande medalj på orienterings-SM

ANNONS