Fullsatt på allsång med visor av Taube

Solen sken. Tonerna från Evert Taubes låtskatt ljöd vackert över nejden. Och stämningen var på topp. Under torsdagen skedde den första av den förväntade långa raden allsångar på Aludden i Lerum.

ANNONS

Det kom långt fler besökare än förväntat när Taubesällskapet arrangerade den första allsången på Aludden i Lerum.

– Jätteroligt, sa en glad Ingemar Lundgren, Lerumsbo och representant för Taubesällskapet.

Han berättade att tanken är att det här ska vara den första i en lång rad Taubeallsångar på Aludden.

Och det var tydligt att det var ett uppskattat initiativ. Folk satt inte bara uppe på restaurangens uteservering utan också i stolar, trappor och annat ute i parken.

Agneta Hultmark och väninnan Ann-Sofie Klevbrant hade hittat en plats på den gamla skoltrappan. Duon har varit på olika ställen och lyssnat på far och son Lars-Eric och Johan Frendberg flera gånger tidigare.

ANNONS

– Det här är underbart trevligt, och det tycker nog många, summerade Agneta Hultmark.

Evert Taube

Föddes 1890 och dog 1976.

Evert Taube var en svensk författare, kompositör, trubadur, lutspelare, manusförfattare och konstnär. Mest känd är han för visorna, som sammanlagt är över 200 stycken.

Hans visor har till viss del ett återkommande persongalleri. De två vanligaste figurerna är sjömannen och äventyraren Fritiof Andersson och Sjösalabon och barnafadern Rönnerdahl, vilka bägge ofta antas vara Taubes alter egon.

Hans samlade litterära bidrag får honom att räknas som en av Sveriges nationalskalder. Produktionen innefattar förutom visorna bland annat prosa, poesi, teckningar, akvarell- och oljemålningar.

Källa: Wikipedia

LÄS MER:Giovanni Nicoletti vill sätta Aludden i Lerum på kartan – med stora parkkonserter

LÄS MER:Åsa Fång firar 300 shower med "Mamma Mia!"

LÄS MER:Femfyraren Jonathan Johansson till Lerum

ANNONS