Folkkäre Mikael Rickfors gästar Norsesund Station

Stationen Norsesund fortsätter locka namnkunniga artister. På torsdagskvällen är det Mikael Rickfors med musikaliskt sällskap som står för underhållningen.
– Jag tror artisterna gillar närheten till publiken här, säger krögaren och artistbokaren Carola Schultes.

ANNONS

Carola Schultes är nu inne på sitt artonde år som krögare på Stationen Norsesund och ända sedan starten har hon jobbat hårt för att kunna erbjuda kvalitativ musikunderhållning till stationens gäster.

– I början hade jag inga kontakter över huvud taget, men så småningom blir det ringar på vattnet om man gör ett bra jobb, säger Carola, och tillägger:

– Men jag har fortfarande massor att lära.

Tror på stor publik

Tidigare i år har stationen bland annat haft besök av flera kända artister och underhållare – från hip hop-ikonen Dogge Doggelito och skådespelaren Ola Rapace till radioprofilen Stefan Livh och musikern Ebbot Lundberg.

ANNONS

Näst på tur att ställa sig på scenen i Norsesund är den folkkäre musikern Mikael Rickfors som har med sig kollegorna Louise Raeder och Jonatan Stensson.

– Det blir första gången Mikael Rickfors kommer hit och jag är övertygad om att det blir mycket folk. Vi kör både inomhus och utomhus så vi kan få plats med många.

Stationen Norsesund är ett litet ställe men ändå lyckas du locka många kända akter till din scen. Hur gör du det?

– Jag tror att artisterna gillar närheten till publiken här. Det är inget röjarställe, folk lyssnar på musiken och är genuint intresserade. Jag är så tacksam att så många både okända och kända artister kommer hit, trots att det är ett litet ställe.

Stones och Ramel

Om några veckor arrangeras ytterligare en spelning som Carola Schultes tror och hoppas kan dra stor publik.

– Vi har Rolling Stones-afton med Rocks off, som är Sveriges absolut bästa Stonestolkare. Gillar man Stones gillar man dem, säger Carola, som också tror att quiz med filmkritikern Ronny Svensson i september månad kommer bli en publiksuccé, liksom ett återbesök av Stefan Livh.

– Honom bokade jag om direkt, för det var så bra när han var här tidigare i somras.

Längre fram i höst kommer stationen också få besök av Lotta och Mikael Ramel, som ger en hyllning till sin pappa Povel Ramel som skulle fyllt 100 år i år.

– De har sin pappas gener och är skitroliga! Är man Povel Ramel-entusiast kommer det här vara fantastiskt att ta del av.

Vad har du för drömbokning?

– Det är Bob Dylan, men det är nog ganska långsökt va? Men å andra sidan han är ju tågentusiast, så han borde kanske kunna svänga förbi!

LÄS MER:Hundratals barn dansade genom centrum

LÄS MER:Lokala orkestern fyller 10 år – firar med unik konsert i Floda

LÄS MER:Prisbelönt jazz kommer till Magasinet Norsesund

ANNONS