Efter skottdramat – kvinna får ersättning efter kula i husväggen

Under skottlossningen på Brobacken förra året träffades ett närliggande hus av en kula. När polisen skulle säkra kulan skadades husets fasad. Nu är det klart att polisen betalar ut ersättning till fastighetsägaren för lagning av väggen.

ANNONS
|

Det var under lördagskvällen den 13 augusti i fjol när en grupp unga män deltog i ett skottdrama på Brobacken. Det var sju män i 20-års åldern som efter incidenten stod inför rätta för bland annat mordförsök och grovt vapenbrott.

En av de åtalade avlossade fyra skott i syfte för att döda eller allvarligt skada en man i 40-års åldern och en förbipasserande kvinna, enligt åklagaren. Resterande av männen hade lockat dit offret och försett skytten med en sparkcykel och tagit hand om hans gamla kläder och gett honom nya.

I samband med skjutningen träffades en av fastigheterna i närheten och en patronkula borrades sig åtta centimeter in i husets fasad. I samband med att polisen skulle säkra kulan behövdes bitar av fasaden plockas bort. Polisens tekniker bad fastighetsägaren om hjälp att ta in en snickare som lagade väggen och lovade att stå för notan när det var uppklarat.

ANNONS

När reparationen var klar och betalad vände sig fastighetsägaren till polisen för att få sin utlovade ersättning. Nu är beslutet taget och polisen beviljar skadeståndsanspråket på 17 945 kronor till den drabbade fastighetsägaren.

LÄS MER:Man odlade cannabis i garderob – tänkte sälja till kompisar

LÄS MER:Dom efter skjutning i Lerum: samtliga frias för mordförsök

ANNONS