Detta kan du göra i Lerum i helgen – mat och musik i fokus

Sverige är inne i sin mest lugna semesterperiod men i Lerum händer det alltid något kul. Som vanligt guidar LT dig till de mest aktuella helgaktiviteterna runt om i kommunen.

ANNONS
|
Bild: Nanna Stenhede

Sommarkonsert på Sjölyckan med Mumbojumbo

Lördag: Återigen står svängiga Mumbojumbo på Sjölyckans utomhusscen. Bandet bjuder på egen rock n bluesmusik och till det serveras både mat och dryck från 17.00.
Biljetter köps via Biletto och kostar 130 kronor.
Tid: Bandet går på scen 19.00 och väntas hålla på fram till 22-snåret.
Bild: Anders Hofgren

Traditionsenlig bakluckeloppis i grannkommunen

Lördag: Är du shoppingsugen, vill fynda begagnat eller till och med sälja lite egna prylar? Kanske vill du bara lämna Lerums kommun! Då kanske ett besök på Allums parkering är något för dig. På lördag arrangeras det en stor bakluckeloppis på köpcentrets takparkering. En egen säljplats kostar från 250 kronor upp till 400 kronor.
Tid: 11.00–15.00.
Bild: Linn Bergbrant

Mikael Godée & Lorenzo Cominoli Quartet

Fredag: Den internationellt prisade jazzkvartetten Mikael Godée & Lorenzo Cominoli Quartet gör en konsert i Magasin Norsesund under sin sommarturné.
Biljetter kostar 150 kronor för vuxna och 80 kronor för ungdomar upp till 20 år och kan bokas på magasin.norsesund@gmail.com.
Tid: Från 20.00.
Läs om konserten och Godées varma och melodiösa jazztoner här.
Bild: Tobias Kjellberg

Konstutställningar på Mellannääs och Nääs fabriker

Hela helgen: Fram till den 13 augusti kan man få uppleva nordisk smyckeskonst på Mellannääs och Nääs Fabriker. Utställningen ”Med guldkant på” visas i Galleriet och ”Welcome to the jungle” med fokus på konst, kultur och natur vid fabrikerna. I ”projektrummet” på Mellannääs har även studenter från HDK-Valand en utställning.
Tid: I galleriet: Öppet onsdag-söndag klockan 11.00-17.00 Utställning på Nääs Fabriker öppet fredag-söndag klockan: 14.00-17.00
Bild: Privat

After Work med golfrunda

Fredag: Avsluta veckan med en 9-hålsrunda på Stora Lundby golfklubb och sedan mat och dryck i restaurangen. Tävlingen sker i lag som väljs ut av klubben. Anmälan sker senast fredag kloclan 14.00 till klubben.
Tid: Samling 16.30. Första start 17.30.
Bild: Warner Bros. Pictures via AP

Biosöndag på Vågen

Söndag: Den senaste tiden har världspremiärerna avlöst varandra på bioduken. På söndag visar lokala biografen Vågen både Barbie, Oppenheimer och barnfilmen Elementärt. En passande helgaktivitet om det trista sommarvädret håller i sig.
Tid: Från 14.00–19.45.
Bild: Stefan Edetoft

Gött käk och musik på Mugwort's BBQ Shack

Hela helgen: Ta en utflykt till trevliga Gråbo och käka prisad BBQ på Mugwort’s. Gänget har öppet hela helgen men på fredag så bjuds det även på livemusik.
”Direkt från Kentucky har vi @zebsouthandthekyhotheads som kör en solo med guran. Grym musiker med Country Vibes.” skriver krögarna på sina sociala medier.
Tid:
Fredag: 12:00-15.00 & 17.00-20.00
Lördag: 12.00–20.00
Söndag: 12.00–15.00

Har du tips på vad som händer framöver i Lerums kommun och passar i vår helglista? Mejla till redaktionen@lerumstidning.se

LÄS MER:Folkkäre Mikael Rickfors gästar Norsesund Station

LÄS MER:Bo kom hem till en tom altan: ”Alla våra utemöbler stulna”

ANNONS