Daniela Maniscalchi från Gråbo tävlar i Robinson

Höstens säsong av realityprogrammet Robinson har premiär den 2 oktober. En av årets deltagare är Daniela Maniscalchi från Gråbo, som lockades av att få ta testa sina gränser.
– Jag är ju ingen vildmarkstjej, säger 40-åringen.

ANNONS
|

Sedan 1997 har Robinson roat och oroat den svenska tv-publiken i omgångar. Gråbobon Daniela Maniscalchi har dock bara tittat sporadiskt på programmet genom åren. Men en scen har etsat sig fast.

– Det är ett första avsnitt, och de kommer fram till den här jättevackra stranden. Jag minns att jag tänkte ”wow, vad häftigt, tänk att få göra det där”. Det är en sådan grej som har fastnat i huvudet, även om jag sedan inte kollat så mycket. Det påverkade kanske att jag ville söka, säger hon.

Utmaningarna, och att få möjlighet att testa sina gränser lockade också Daniela, som till vardags arbetar som ledningsassistent på ett större företag.

ANNONS

– Jag är ju ingen vildmarkstjej, men kände att det skulle vara roligt att testa att leva utan mat och pressa sig själv, på ett sätt som man aldrig kommer att kunna göra hemma.

Tog med sig pincett

Liksom alla deltagare fick Daniela Maniscalchi ta med sig en personlig sak till ön. Valet landade på en pincett. Men deltagarna får inte direkt välja och vraka, påpekar hon. Vissa saker var redan tagna, andra förbjudna.

– Det jag hade önskat var en tunn sovsäck så man kunde komma ifrån sandlopporna, men det gick inte. Så det blev bara en ytlig grej, men jag tänkte att det var en bra sak att ha med, att många kommer säkert skulle behöva den.

Och så var det, bekräftar Daniela.

– Men jag kan säga att man inte brydde sig om hårstrån överhuvudtaget till slut.

Programmet spelades in på en filippinsk ö i våras. Hur länge hon var med och hur det gick för henne, får Daniela Maniscalchi naturligtvis inte avslöja. Men hon kan berätta att matbristen påverkade henne mer än vad hon väntat sig.

– Jag visste att det skulle bli tufft. Men jag var nog inte riktigt förberedd på att jag skulle bli så svag rent fysiskt som jag faktiskt blev.

”Vad ska alla tycka hemma?”

Daniela, som tidigare hållit på med dans men aldrig tävlat i något, upplevde också att tävlingsmomenten tog hårdare på henne än vad hon trott.

– Jag hade svårt att se det som en kul grej. För mig blev det väldigt mycket prestationsångest. Vad ska alla tycka hemma?

Och oron för vad folk ska tänka, och hur hon kommer att framstå, har återkommit inför premiären av programmet – som ses av i snitt en halv miljon människor.

– Jag har alltid tänkt att jag är en person som är stark, går min egen väg och står för det jag vill. Samtidigt har jag märkt under den här resan att det är väldigt viktigt vad andra ska tycka, av någon konstig anledning, säger hon.

Daniela Maniscalchi ser ändå fram emot att samlas framför tv:n med nära och kära den 2 oktober.

– Det känns väldigt spännande. Jag är väldigt förväntansfull.

Är du glad att du var med, eller ångrar du dig?

– Jag är jätteglad att jag var med, jag ångrar inte en sekund!

Robinson

Det första avsnittet av Expedition Robinson sändes i SVT 1997. Programmet, som numera bara heter ”Robinson”, har sedan dess sänts på SVT, TV3, TV4 och i Sjuan.

Programmet går ut på att deltagarna ska leva på en öde ö, först uppdelade i två lag. Lagen genomför olika tävlingar, och den som förlorar måste rösta ut en medlem i ett så kallat öråd. En person står till slut som vinnare och får en Robinson-statyett och en större summa pengar.

LÄS MER:Elsa från Lerum backas av kändismäklaren Fredrik Eklund

LÄS MER:Lerumskillar var med i SVT:s Draknästet – fick bud på halv miljon för flytande solceller

LÄS MER:Lerumsbon deltar i nya Bachelor: ”Fantastisk resa”

ANNONS