Alfons Åberg och action-anime på utomhusbio i Gråbo

Ett flertal spännande kulturinitiativ har under sommaren dykt upp runt omkring i kommunen – och än ser det inte ut att vara slut på det roliga. Den 13 augusti bjuder Gråbo in till utomhusbio på Lekstorps idrottspark.

ANNONS
|

Augusti kickas igång med en kulturaktivitet i filmens tecken för hela familjen. Konceptet utomhusbio har under åren blev allt mer populärt. Nu har turen kommit till Lerum. Lena Torquato Lidén är kultursamordnare på Lerums kommun. Tidigare har hon varit med och bland annat anordnat utomhusbio på Nääs fabriker i samarbete med Göteborgs Filmfestival.

– KulturCrew som är en arrangörsutbildning för unga ville gärna ha en utomhusbio och då hittade vi en plats och sen gjorde vi en undersökning på vilka filmer vi skulle visa, säger Lena Torquato Lidén.

Initiativet kommer att göras av Lerums kommun tillsammans med Gråbo Centrumförening, Gråbo fritidsgård och Lekstorps IF. Bioduken lånas ut av Solkatten i Lerum.

ANNONS

Under dagen kommer två filmer att visas. Först ut klockan 15:00 visas kortfilmen Alfons och hemlige Mållgan, och vid 18:00 visas en animefilm för de lite äldre besökarna (13 år och över). Exakt vilken animefilm är lite hemligt men det utlovas action.

– Jag tror det blir en pangsuccé om vädret håller sig fint. Om det blir framgångsrikt är detta absolut något vi kommer kunna göra igen.

Även om vädret skulle bli dystert, hotas inte eventet av det. Bion kommer bli av både i ur och skur.

– Det kommer att genomföras ändå. Man kan ha utomhusbio med dessa skärmar eftersom det är led-skärm.

Kiosken som finns på idrottsparken kommer hållas öppen under filmvisningarna. Besökarna uppmanas ta med egna sittplatser, paraply och snacks om så önskas.

LÄS MER:Martin arrangerar retrospelsmarknad i Tingshuset

LÄS MER:Här finns det fornlämningar i Lerums kommun

LÄS MER:Henrik Nilsson för vidare det teknologiska arvet

ANNONS