Historisk bedrift av Floda BoIF i Gothia Cup

När Gothia Cup summeras kan Floda BoIF F16 sträcka på sig lite extra. Att de gick till 16-delsfinal är det bästa resultatet hittills i föreningens historia på flick- och damsidan.

ANNONS
|

Floda BoIF F16 rivstartade årets Gothia cup med tre raka segrar i gruppspelet. Det la grunden till att man avancerade till A-slutspel.

– Våra tjejer gick in i turneringen med låga förväntningar, så det har verkligen varit en framgångssaga, säger lagledaren och ”skavsårsomplåstraren” Sara Larsson Fällman.

Sista gruppspelsmatchen blev det dock en snöplig förlust och det gjorde att laget fick möta kanadensiska laget AS Laval i 16-delsfinal i A-slutspelet. Ett motstånd som visade sig vara Flodatjejerna övermäktigt.

– Vi åkte ut mot ett lag som är ett elitsatsande lag från Kanada. De har ett upptagningsområde på 200 000 personer och är ensam klubb i ett område som är fem gånger Lerums kommun, säger Sara Larsson Fällman.

ANNONS

Det blev förlust med 0–7 men för Flodatjejerna är 16-delsfinalen ändå en succé, historiskt bra till och med.

– Våra tjejer har överträffat sig själva och alla våra och sina förväntningar många gånger om. Resultatet dessa tjejer presterade är det bästa någonsin i Floda BoIF’s historia på dam-flicksidan i Gothia-cup, säger Sara Fällman Larsson.

LÄS MER:Floda Boif har fått sin egen låt: "Det var verkligen på tiden”

LÄS MER:Lerums IS till kvartsfinal i Gothia Cup

LÄS MER:Fem av elva Lerumslag till A-slutspel i Gothia cup

ANNONS