Sveriges SUP-elit tävlar i Sävelången till helgen

Varmt väder, sol och en svag östlig vind. Det är prognosen när Sävelången SUP Race går av stapeln för fjärde gången. På lördag kommer Sveriges skickligaste tävlande till Floda, men det går även bra att delta som amatör.
– Kom med ett glatt humör och en uppblåsbar SUP-bräda, uppmanar arrangör och Flodabo Thorsten Jakobsson.

ANNONS
|

Med start vid Spindelparken i Floda kommer de tävlande paddla mot bron vid Nääs konsthantverk, vända och göra samma rutt ännu en gång. Åtminstone om man tävlar i elit-klassen som är tio kilometer. Då krävs det både tävlingslicens och en hård SUP-bräda. Elitklassen arrangeras av Stenungsunds SUP Klubb.

– Det är en deltävling i Svenska SUP Race serien där 25 stycken är anmälda. De bästa tävlande i Sverige kommer, säger Thorsten Jakobsson.

Om man som vanlig motionär vill delta går det bra att vara med i motionsklassen på fem kilometer, vilket är samma bana fast enbart ett varv. Då krävs det en uppblåsbar bräda och en anmälan till arrangören.

ANNONS

– Kom med ett glatt humör, en uppblåsbar SUP-bräda. Tyck om att bada, säger Thorsten Jakobsson.

Varför just Sävelången?

– En orsak är för att jag bor här! Och sedan passar det bra med biten mellan Floda och Nääs. Där är vattnet ganska lugnt och de flesta klarar av att paddla. Ut mot Nääs fabriker kan det bli höga vågor och detsamma gäller i Aspen där det kan bli rätt besvärligt. Här går det alltid bra!

Thorsten själv har hållit på med SUP i fem års tid och kommer försöka hinna med att delta. Förutom honom är det två andra från trakten som ställer upp.

Vad är det för priser man kan vinna?

– Vi har många priser från flera leverantörer som Kona Sports som gör SUP-brädor, Baltic Lifejackets och Black Cat Boards.

Förutom att själv delta uppmanar Thorsten alla som vill att komma och heja på de tävlande i Floda med start klockan 12:00.

Om Svenska SUP Race Serien

Serien består av flera deltävlingar som arrangeras av klubbar runt om i Sverige, med både större nationella tävlingar och enklare regionala tävlingar. Tävlingarna varierar i både distans och tävlingsupplägg för att ge ett varierat tävlingsutbud för de tävlande. De tävlande, som innehar tävlingslicens, får poäng genom att delta i tävlingar kopplade till serien och rankas därefter.

Källa: Svenska kanotförbundet

LÄS MER:Stor guide – Här kan du bada i Lerums kommun

LÄS MER:Tollered föll borta mot Göteborg City

LÄS MER:Simon Bodehed och Alexander Hjerpe målskyttar när Sjövik förlorade

ANNONS