Spektakulär och poetisk föreställning i Dergården

Cirkus, slöjd och musik – den här fusionen har sannolikt inte prövats tidigare. Men med dessa grundbultar har några konstnärer skapat en föreställning, som har premiär på Dergårdsteatern på lördag.

ANNONS
|
kontraslöjd
kontraslöjd

Det var via ett kulturutbyte, med ett möte mellan ett folkmusikresidens och ett slöjdresidens, som några konstnärer träffades under hösten 2021. De startade ett gemensamt projekt, och ett och ett halvt år senare är det nu dags för premiären av Kontraslöjd, en familje- och skolföreställning från sex år och uppåt.

”Det kommer bli träspån som sprutar ut över scenen och huggkubbar och yxor. Vi plockar fram slöjdens ljud i kombination med musiken och kroppens kreativa arbete tillsammans med trädens och träets egenskaper.”, står det i ett pressmeddelande.

På scenen uppträder cirkusartisten Jenny Soddu, slöjdaren Hedvig Flärdh och musikerna Veronica Lindåker och Erik Bengtsson.

ANNONS

”I Kontraslöjd förmedlas känslan av skogen och materialet trä på ett sagolikt och poetiskt vis”, skriver man i pressmeddelandet.

Arrangörer är Lerums kommun och Hemslöjdskonsulenterna på Nääs Slott. Efter premiären i Dergården följer närmast föreställningar i Uddevalla och Vara.

ANNONS