Senaste tiden är det många hushåll som inte har fått Lerums Tidning.
Senaste tiden är det många hushåll som inte har fått Lerums Tidning. Bild: Jonas Rindefjell

Jonas Rindefjell: Snopet när Lerums tidning inte kommer i brevlådan

Lerums Tidning är en av Sveriges mest lästa. Men på senare tid har det varit strul med distributionen. Jag kan förstå att du som läsare blir snopen när brevlådan är tom.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

ANNONS
|

Att Lerums Tidning är populär råder det ingen tvekan om. I veckan rapporterade vi om att vår anrika tidning är en av Sveriges mest lästa lokaltidningar. Men allt är inte frid och fröjd. På senare tid har redaktionen fått många mejl, samtal och besök på redaktionen om utebliven tidning. En bostadsrättsförening i Sjövik med 52 hushåll har inte fått tidningen på tre veckor!

Och så vill ju ingen ha det. Om det kommer en överraskande snösmocka kan man förstå att det blir problem för tidningsbuden att komma fram. Men varför kommer då inte tidningen i brevlådan nu när våren gör sitt intåg? Det måste lösas!

ANNONS

Distributionen en högprioriterad fråga

Jag, liksom andra chefredaktörer inom Stampen, för en tät dialog med vår distributör för att komma tillrätta med problemen så att utdelningen ska fungera igen. För problemet gäller inte bara Lerum. Det här är en högprioriterad fråga för i princip alla tidningar inom koncernen. På veckans extrainsatta möte bad vd:n för Västsvensk tidningsdistribution om ursäkt för allt strul senaste tiden: ”Vi vill verkligen beklaga senaste tidens ökade antal reklamationer”.

Hon förklarade att det största problemet med störningarna är bemanningsbrist och de följdverkningar som sker på grund av detta. Många bud hoppar på och av i en strid ström. Och det blir en kamp för att rekrytera nya ersättare som snabbt ska lära sig nya områden att dela ut i. Då blir det inkörningssvårigheter. Men det är ju ingen tröst för den som bli utan sin tidning.

VTD ser en ljusning på bemanningsfronten nu när våren närmar sig. Förhoppningsvis kan det därmed bli ordning och reda med utdelningen. Man kollar också på en lösning med utlämningsställen man kan bege sig till om distributionen fallerar.

En tröst till er som saknar tidningen i brevlådan är att Lerums Tidnings nyhetssajt numera finns att följa digitalt. Och då rekommenderar jag vår nyhetsapp. Annars är ni välkomna att komma till vår redaktion för att hämta ett ex. Tidningen finns även på fler platser. Bland annat Bonum i Gråbo, Ica Hulan i Lerum, Solkatten och Ica Supermarket i Floda och Ica Servett i Lerum.

LÄS MER:Efterlängtad satsning för Lerumsborna: Följ nyhetsflödet via sajten

LÄS MER:Därför lanserar Lerums Tidning en nyhetssajt

LÄS MER:Succéstart för nyhetssajten – nu lanserar Lerums Tidning nyhetsappen

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Lerums Tidning i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS